Geçirdiği Trafik Kazası Girişimciliğine 'Engel' Olamadı

Geçirdiği trafik kazasının ardından bedensel engelli olan Tekirdağlı Bülent Gökhan, azmi sayesinde çocukluk hayali olan iş adamlığını gerçekleştirdi Gökhan: 'Geçirdiğim kazaya rağmen hayalimden vazgeçmedim, sabrettim, azmettim ve başardım. Şu an bir iş yerim dört de çalışanım var'

Geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli olan Bülent Gökhan, devletten aldığı destek ve girişimciliği ile engelinin iş yaşamına sınır koymasına izin vermedi.

Tekirdağ’da yaşayan iki çocuk babası Gökhan, 2007'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle vücut fonksiyonlarının yüzde 52'sini kaybetti.

Kaza nedeniyle kalorifer ustası olarak çalıştığı işini devam ettiremeyen Gökhan, çalışma hayatına devam edebilmek için İŞKUR'a başvurdu. Gökhan, girişimcilik kurslarına devam etti ve sunduğu kalorifer peteği temizleme işletmesi projesi destek aldı.

Aldığı destekle işletmesini kuran Gökhan, iş yerinde eleman da çalıştırıyor.

Bedensel engellerin üretime, sosyal yaşama mani olmayacağını gösteren Gökhan, AA muhabirine, çocukluğundan bu yana iş adamı olma hayali ile yaşadığını söyledi. Geçirdiği kazaya rağmen hayalinden vazgeçmediğini anlatan Gökhan, 'Kazanın ardından umudumu hiç kaybetmedim. Sabrettim, azmettim ve başardım. Şu an bir iş yerim dört de çalışanım var.' dedi.

Hayata küsmenin kolay ama mücadelenin kutsal olduğunu ifade eden Gökhan, 'Ben engelimle evde otursaydım, hayat bana çok karanlık gelecekti ama azmettim. Şimdi yanımda biri engelli olmak üzere dört kişi çalıştırıyorum. Ülkeme katkı sağlamak, ekonomiyi canlandırmak istiyorum. Çalışmak için engel yoktur. İnsan yeter ki istesin, eğer isterse başaramayacağı şey yoktur.' diye konuştu.
Kaynak: AA