Fas Ve Nijerya Arasında 7 Anlaşma İmzalandı

Anlaşmalar, karşılıklı vizelerin kaldırılması, serbest ticaret, tarım ve sanayide iş birliği, balıkçılık, havacılık alanlarında karşılıklı yatırımların desteklenmesi ve Fas tarafından Nijerya'da gübre sanayisi kurulması başlıklarını kapsıyor.

Fas ile Nijerya arasında tarım, sanayi, balıkçılık, havacılık ve yenilenebilir enerji alanları başta olmak üzere 7 iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed'in, Nijerya'da Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile başkent Abuja'da bulunan Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldiği ve resmi görüşmenin ardından iki lider arasında 7 anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, bu anlaşmalarla iki ülke arasında karşılıklı vizelerin kaldırılması, serbest ticaret, tarım ve sanayide iş birliği, balıkçılık, havacılık alanlarında karşılıklı yatırımların desteklenmesi ve Fas tarafından Nijerya'da gübre sanayisi kurulmasının sağlanacağı duyuruldu.

Tahta çıktığı 1999 yılından bu yana Nijerya'yı ilk kez ziyaret eden Fas Kralı 6. Muhammed, resmi temaslarda bulunmak üzere dün Nijerya'ya gitmişti.

Kral, son iki ayda Afrika gezisi kapsamında Senegal, Etiyopya, Ruanda, Tanzanya ve Madagaskar'ı ziyaret ederek birçok ikili anlaşmaya imza atmıştı.
Kaynak: AA