Fas İle Nijerya Arasında Doğalgaz Boru Hattı Anlaşması İmzalandı

Fas ile Nijerya arasında, doğalgaz boru hattı projesi anlaşması imzalandığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, resmi ziyaret için Nijerya'da bulunan Fas Kralı 6. Muhammed'in, Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile başkent Abuja'daki Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, görüşmede Nijerya’dan Batı Afrika ülkeleri ve Fas’a doğalgaz ulaşımını sağlayacak projenin imzalandığı ifade edildi.

Bölgedeki enerji ihtiyacını karşılamada büyük pay sahibi olacak bu proje ile enerjinin ucuza mal edilmesinin hedeflendiği vurgulanan açıklamada, enerji alanında bölgede rekabetin sağlanmasıyla yabancı yatırımın artması ve ihracatta rekabet gücünün güçlenmesinin öngörüldüğü bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanı Selahaddin Mizvar ve Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama’nın da hazır bulunduğu imza töreninde, iki ülke arasında doğalgaz boru hattı anlaşmasının yanı sıra yenilenebilir enerji alanında da iş birliğine gidileceği kaydedildi.

Kral 6. Muhammed, resmi temaslar kapsamında dün bir araya geldiği Devlet Başkanı Buhari ile iki ülke arasında tarım, sanayi, balıkçılık, havacılık ve yenilenebilir enerji alanları başta olmak üzere 7 iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Tahta çıktığı 1999'dan bu yana Nijerya'yı ilk kez ziyaret eden Kral 6. Muhammed, resmi temaslarda bulunmak üzere perşembe günü Nijerya'ya gitmişti. Kral, son iki ayda Afrika gezisi kapsamında Senegal, Etiyopya, Ruanda, Tanzanya ve Madagaskar'ı ziyaret ederek birçok ikili anlaşmaya imza atmıştı.

Kaynak: AA