Engellilere Bir De Bu Gözle Bakın Fotoğraf Sergisi

Edirne'de, engellilerin sosyal yaşamını anlatan ve haberleri olmadan çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Edirne'de, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında, engellilerin sosyal yaşamını anlatan ve haberleri olmadan çekilen fotoğraflardan oluşan 'Engellilere bir de bu gözle bakın' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği'nce, Saraçlar Caddesi'nde vatandaşların izlenimine sunulan sergide, engellilerin evinde yemek ve temizlik yaptığı sırada, okulda, kütüphanede ve kafede arkadaşlarıyla sohbet ettiği anları yansıtan ve haberleri olmadan çekilen fotoğraflar yer alıyor.

Gün boyunca ziyaret edilebilecek sergide, bazı fotoğrafları da engelli bireylerin çektiği belirtildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, serginin açılışının ardından yaptığı açıklamada, kendisinin de engelli bir babanın çocuğu olduğunu söyledi.

Bir engelliyi en iyi ailesinde engelli olanların anlayabileceğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

'Engellilerin de tüm insanlar gibi eşit haklara sahip bir birey olduğunu kabul etmek gerekiyor. Çok eksiğimiz var. Sabah engelli evinden çıkıp şehirde tek başına tüm işlerini halledip dönebiliyorsa bu çağdaş kenttir. Edirne maalesef böyle bir kent değil. Dünyada böyle bir kent maalesef yok. Hükümetimizin ve yerel yönetimlerin çalışmaları var. Amacımız herhangi bir nedenle engeli bulunan bütün vatandaşlarımızı daha rahat ve özgürce yaşayabileceği kentlerde buluşturmak hepimizin ortak amacıdır.'

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ise hükümet ve yetkililerin engellilere daha rahat bir yaşam imkanı sağlamaya çalıştığını ifade etti. Hükümetin engellilere çeşitli imkanlar sağladığını aktaran Akmeşe, 'Yaptığımız hizmetlerle devamlı onların yanında olmaya çalışıyoruz. Tabi bu yeterli mi, değil. Engellilere daha çok imkanlar sağlamak ve yaşama katılımlarını artırmak için çalışmalarımız devam edecek.' şeklinde konuştu.

Derneğin Başkanı Serpil Erkenciler ise toplumda engellilere yönelik imkanların artırılması gerektiğini kaydetti.
Kaynak: AA