Eğitim Bir-Sen Çankırı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, 15 Temmuz’dan sonra çok sayıda açığa alma ve ihraç olduğunu hatırlatarak, "Bir zalimi cezalandıracağın zaman bir mazlumu üzersen, bu insanların gözü mazlumu görür kusura bakmayın. Birileri diyor ya’ mağdur edebiyatı yapmayın’ diye, kusura bakmayın yapacağız. Bu edebiyat değil. Bunun adı mağdura, mazluma sahip çıkmaktır" dedi.

Eğitim Bir-Sen Çankırı İl Divan Toplantısı Yapıldı
Eğitim Bir-Sen Çankırı İl Divan Toplantısı’na katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Olçum, sendikacılığın kendilerine yüklediği sorumluluğu bildiklerini ve ona göre hareket ettiklerini belirterek, "Biz sadece kuruş sendikacılığı değil, beraberinde duruş sendikacılığı yapıyoruz" dedi.



"Bunun adı mağdur edebiyatı değil"

Türkiye’yi siyasilerin değil, bürokratların yönettiğini dile getiren Olçum, 15 Temmuz sonraki süreçte yaşananlara değinerek, "15 Temmuz’dan sonra birçok açığa alma ve ihraçlar oldu. Bir zalime cezalandıracağın zaman bir mazlumu üzersen bu insanların gözü mazlumu görür kusura bakmayın. Birileri diyor ya’ mağdur edebiyatı yapmayın’ diye, kusura bakmayın yapacağız. Bu edebiyat değil. Bunun adı mağdura, mazluma sahip çıkmaktır. Bizim görevimiz de bu. Kimse bizim duruşumuzu test etmeye kalkmasın. Açığa alınmaları Milli Eğitim Bakanlığı illerden daha iyi yürütüyor. Şu anki sıkıntı bu. Bakanlığın açığa almaları ile ilgili pek bir şey kalmadı. Açıkta bekleyen büyük bir kitle valiliklerin açığa aldığı isimler. Bu konularda da görüşmelerimizi yapıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Milletvekili Hüseyin Filiz ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’nın da katıldığı toplantı soru cevap bölümü ile devam etti.
Kaynak: İHA