Devlet Güvenliğine Yönelik Yapılar Konferansı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: 'Terör, ülkenin enerjisini, itibarını ve ekonomisini zedelemektedir'.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 'Terör ülkenin enerjisini, itibarını ve ekonomisini zedelemektedir.' dedi.

Samsun Aydınlar Ocağı tarafından öğretmenevinde düzenlenen 'Devlet Güvenliğine Yönelik Yapılar Konferansı'nda konuşan Avcı, Türkiye'nin en büyük ve temel sorununun iç güvenlik olduğunu savundu.

Devletin normal işleyişini ve sistemini hukuk ile demokrasinin dışında değiştirmeye çalışan yapılar bulunduğuna dikkati çeken Avcı, 'Devletin yönetimine, rejimine, mevcut demokrasisine müdahale eden, onu değiştirmeye çalışan, şiddet kullanan demokrasi dışında her türlü yöntemi, devletin iç güvenlik sorunu kabul ediyoruz. Bugün yaşadığımız cemaat sorunları, geçmişte yaşadığımız darbeler, hepsini iç güvenlik sorunu olarak kabul ediyoruz. Devlet ve sistemle uğraşan yapılar var. Birileri sürekli bu devletin sistemini değiştirmeye çalışıyor.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de terörün, anarşinin verdiği zararı maddi anlamda hesaplamanın mümkün olmadığına değinen Avcı, 'Terör ülkenin enerjisini, itibarını ve ekonomisini zedelemektedir.' diye konuştu.

Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz darbe girişiminin de iç güvenlik sorunundan kaynaklandığını bildirerek, şunları kaydetti:

'İç güvenlik sorununu halletmiş olsaydık 15 Temmuz'u yaşamazdık. 15 Temmuz çok hızlı yaşandı. Anadolu'nun birçok yerinde film seyrediyormuş gibi olduk. Yaşadığımız dehşetin tam olarak farkına varamadık. 17-25 Aralık süreçlerinin ardından 15 Temmuz'dan önce insanlar görevden alınsaydı bu olayları yaşamazdık. Başına 4 milyon lira ödül konmuş Adil Öksüz diye bir adam var. Adil Öksüz bizim bildiğimiz silahlı kuvvetlerin imamı. Eğer devlet Adil Öksüz'ü ve onun gibi 4-5 insanı önceden takip etseydi, 15 Temmuz'a gelmeden hepsini tutuklar ve bu olayı yaşamazdık. En azından darbenin yapılacağını çok önceden görürdük.'

Kaynak: AA