Cerabluslu Çocuklara Kıyafet Yardımı

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Suriye'de terör örgütlerinden arındırılan Cerablus'taki çocuklara kıyafet ve ayakkabı desteği verildi.

İyilikder Cerablus Koordinatörü Abdullah Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu tarafından teröristlerden temizlenen Cerablus'ta, yaklaşık 3 aydır insanlara yardımcı olmak için çalıştıklarını söyledi.

İlçede hayatın normale döndüğünü aktaran Başyiğit, bu anlamda dernek olarak buraya yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Havaların soğuması nedeniyle özellikle çocukların sıkıntı yaşadığını belirten Başyiğit, şunları kaydetti:

'İyilikder olarak Suriye savaşının başladığı ilk günden beri mazlum Suriye halkının sıkıntılarını bir nebze olsun azaltmak adına çalışmalar yapıyoruz. Allah'a şükür hayırseverlerin desteğiyle mağdur kardeşlerimizin yanında olduk. Bugün de Cerablus'ta 500 çocuğa çeşitli kıyafetler ve bin 200 çocuğa ise bot dağıttık. Bu çocuklar büyük sıkıntılar yaşadı ve onların yüzünde gördüğümüz küçük bir gülümseme bizi de mutlu ediyor. İnşallah bu yardımlarımız artarak devam edecektir.'

Kaynak: AA