Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Keleş, Afyonkarahisar'da

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Keleş, 'Belediye Başkanları Birliği olarak sivil bir otoriteyiz. Yeri geldiğinde çıkar fikirlerimizi özgürce beyan ederiz ve gerekirse mücadele de ederiz. Kendimizi siyaset üzeri olarak görüyoruz, birliğimiz içerisinde iktidar ve muhalefet partilerinden olan arkadaşlarımız var.' dedi.

Bir termal otelde düzenlenen Belediye Başkanları Birliği istişare toplantısına Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve 30 ilin belediye başkanları katıldı.

Burada konuşan Keleş, Belediye Başkanları Birliği olarak sivil bir otorite olduklarını söyledi.

Keleş, 'Yeri geldiğinde çıkar fikirlerimizi özgürce beyan ederiz ve gerekirse mücadele de ederiz. Kendimizi siyaset üzeri olarak görüyoruz birliğimiz içerisinde iktidar ve muhalefet partilerinden olan arkadaşlarımız var.' dedi.

Yönetim Kurulu toplantılarını farklı şehirlerde yaptıklarını ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

'Toplantı yaptığımız her şehirde belediye başkanlarımız yapmış olduğu çalışmaları aktarıyorlar. Belediye Başkanları Birliği olarak da yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buluyoruz. Özellikle belediye başkanlarının özlük haklarıyla ilgili olarak çalışmalar yapıyoruz. Bazen karşılaşıyoruz ki bazı yerlerde belediyede çalışan bir müdür başkandan daha fazla maaş alıyor. Biz bunların düzeltilmesine yönelik çalışmaları yapmaya gayret gösteriyoruz ve yaptığımız çalışmaların da gerçekleştiğini görmekteyiz. Daha fazla mücadeleye ihtiyaç var, bu toplantıların da çok başarılı olduğuna inanıyorum.'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Belediyeler Birliği istişare toplantısına katılan belediye başkanlarını ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğu kaydetti.

Kaynak: AA