Bakan Soylu'nun Eşi, Diyarbakırlı Kadınlarla Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanı Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, Diyarbakır'da kadın sağlığı ve eğitimi programına katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, Diyarbakırlı kadınlarla bir araya geldi.

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında merkez Yenişehir ilçesinde Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kadınlara yönelik eğitim çalışmasına Bakan Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal ve aralarında terör mağdurlarının da bulunduğu kadınlar katıldı.

Soylu, yaptığı konuşmada, programda kadınlarla birlikte olmanın kendisi için büyük bir mutluluk vesilesi olduğunu, projenin Diyarbakır ve bölge için önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Özellikle kadın sağlığını tehdit eden en önemli kanser türü olan meme kanseri konusunda, toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini anlatan Soylu, kadın sağlığı ile ilgili önemli konularda çalışmaların artmasını temenni etti.

Projede emeği geçenlere ve çalışmaya katılan kadınlara teşekkür eden Soylu, şöyle devam etti:

'Çok güzel bir proje içerisindesiniz. Diyarbakırlı kadınlar olarak şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Böyle güzellikleri göreceğimi ummuyordum. Çok güzel bir şehriniz var. İlk defa Diyarbakır'a geliyorum. Çok güzel ve güleryüzlüsünüz, hepiniz çok tatlısınız. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.'

Aksoy ise projenin, kadınların kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirildiğini anlatarak, 'Projemizin kapsamında doktorlarımızın söylediği üzere kadını tehdit eden kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan meme kanserinin kendi kendine elle muayenesini nasıl yapılacağı konusunda kadınlarımızı bilgilendiriyoruz.' dedi.

Daha sonra kadınlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi.

Kaynak: AA