Yurt Öğrencilerinin Halepliler İçin Başlattığı Yardım Kampanyası

Elazığ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, 'Halep bizdir, Halep bizdendir' sloganı ile Halepliler için yardım kampanyası başlattı.

Elazığ KYK yurtlarında barınan 8 bin 314 öğrenci, Halep'te yaşanan zulme farkındalık oluşturmak için yardım topluyor.

Yapılan çalışma hakkında AA muhabirine bilgi veren KYK İl Müdürü Suphi Döner, Halep'teki drama seyirci kalmamak ve yaralarına merhem olmak için bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Çalışma alanı olarak yurtlarda barınan öğrencilere Halep ve Suriye farkındalığını oluşturmakla başladıklarını dile getiren Döner, 'Yaptığımız çalışmalarda gençlerimizden çok güzel dönüşler aldık. Gençlerimizin Halep ile bütünleştiklerini Halep'i yakından takip ettiklerini oradaki dramı kendi içlerinde hissettiklerini farkettik.' dedi.

Yurt müdürlüklerinde bulunan personel ve öğrencilerle birlikte ekipler oluşturduklarını da kaydeden Döner, 'Bu ekiplerimizle kampanyamızı şehrimize yaydık. Esnafımıza gittik sivil toplum örgütlerimize gittik. Vatandaşlarımıza gittik. Gittiğimiz yerlerde Halep'te yaşanan zulmü ve oradaki insanların yardıma muhtaç olduklarının anlatmaya çalıştık. Bizim için çok güzel ve duygulu anlardı.' diye konuştu.

Kaynak: AA