Vali Ata Açıklaması 'Ülkemizin Aydınlık Yarınlarına Katkı Yapmanın Gayretinde Olacağız'

Hatay Valisi Erdal Ata, Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan menfur terör saldırıları, Suriye’deki insanlık dramı, dünyanın çeşitli yerlerindeki doğal afetler gibi birçok olumsuz hadiseye tanık olduklarını söyledi.

Hatay Valisi Erdal Ata, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2016 yılının huzurlu bir yıl olmadığını, birçok badireler yaşandığını belirtti.

Hüzünleriyle, sevinçleriyle, gerek Türkiye gerekse dünya için önemli gelişmelere sahne olan bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Vali Ata, şunları kaydetti:

“Hepimizin bildiği gibi 2016 yılı insanlık alemi için çok da huzurlu bir yıl olmadı. Ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan menfur terör saldırıları, Suriye’deki insanlık dramı, dünyanın çeşitli yerlerindeki doğal afetler gibi birçok olumsuz hadiseye hep birlikte tanıklık ettik. Elim olaylardan keder, güzel gelişmelerden mutluluk duyduk. Tüm güçlüklerin karşısında bir ve beraber attı kalplerimiz. Ülkemizi güçlü kılan bu meziyetin yeni yılda da artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Yeni yıllar geçen bir yılın muhasebesinin yapılmasının yanı sıra yeni yıla ilişkin yol haritasının yaşanan tecrübeler ışığında gözden geçirilmesine olanak sağlayan dönüm noktalarıdır. Bizler de bu anlayıştan hareketle geçmiş yılda hemşehrilerimize daha iyi hizmet verme, ilimizin potansiyelini daha iyi noktalara taşıma çabasıyla başta eğitim, sağlık, ulaşım olmak üzere hemen her alanda hayata geçirdiğimiz projeleri, 2017 yılında da aynı kararlılıkla sürdürerek ülkemizin aydınlık yarınlarına katkı yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 2017 yılının dünyada barışın, kardeşlik, dostluk ve dayanışma duygularının egemen olduğu, ülkemizde yaşanan terör hadiselerinin son bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyor, tüm Hataylı hemşehrilerim yeni yılını tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA