Üniversite Öğrencilerinden Haleplilere Yardım Kampanyası

Kredi ve Yurtlar Kurumu Eynesil Kız Öğrenci Yurdunda kalan Giresun Üniversitesi öğrencileri tarafından 'Halep, bizdir, bizdendir, bizimledir' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Yurtta kalan 17 öğrenci, ilçe esnafını ziyaret ederek, Halep için yardım malzemeleri topladı. Toplanan malzemeler Kızılay aracılığıyla Halep'e ulaştırılacak.

Yurdun Eğitim Koordinatörü Hayriye Dilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının yurtta kalan öğrencilerin yardımlaşma duygularını harekete geçirmek ve Suriye’de savaş nedeniyle mağdur durumda olan insanların hüzünlerini paylaşmak olduğunu söyledi.

Toplanan yardımların Kızılay yetkililerince Halep'e ulaştırılacağını belirten Dilek, 'Halep'te çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan kardeşlerimize ayakkabı, temizlik maddesi, giyecek, yiyecek ve ihtiyaç duyulan diğer malzemelerin temini amacıyla başlatılan kampanyaya destek olan ilçe esnafımız başta olmak üzere, bu konuda emek harcayan özveri ile çalışan öğrencilerimize çok teşekkür ederim.' diye konuştu.

Kaynak: AA