Ukrayna Büyükelçisi Sybiha'dan Başkan Türel'e Ziyaret

Büyükelçi Sybiha: 'Türkiye ile vizesiz seyahat imkanlarını değerlendiriyoruz. Ukrayna'da 1012 milyon kişi yurt dışına seyahat ediyor. Eğer Türkiye ile vizesiz seyahati uygulayabilirsek önümüzdeki sene için Ukraynalı turist sayısında yüzde 50'ye varan bir artış yaşanabilir'

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti.

Türel'in, belediyenin yeni hizmet binasındaki makamında gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Büyükelçi Sybiha, Antalya'ya yönelik özellikle turizm ilişkilerini geliştirme konusunda kararlı olduklarını belirterek, 'Türkiye ile vizesiz seyahat imkanlarını değerlendiriyoruz. Ukrayna'da 10-12 milyon kişi yurt dışına seyahat ediyor. Eğer Türkiye ile vizesiz seyahati uygulayabilirsek önümüzdeki sene için Ukraynalı turist sayısında yüzde 50'ye varan bir artış yaşanabilir.' değerlendirmesinde bulundu.

İlkbaharda Antalya'da hükümetler arasında turizm komisyonu toplantısı yapmayı planladıklarının bildiren Sybiha, Antalya ile Ukrayna'nın bazı şehirleri arasında düzenli uçuş seferleri başlatılabileceğini kaydetti.

Sybiha, kentteki yerleşik Ukraynalılar ile görüştüğünü, hepsinin Antalya'yı memleketleri olarak gördüğünü dile getirerek, 'Türkiye'de ikinci memleketlerini bulmuşlar. Kendilerini sizin şehrinizde bu kadar konforlu ve rahat hissettikleri için size özellikle müteşekkiriz. İki ülke arasında önemli bir köprü görevi görüyorlar. Artık Ukrayna'ya dönmeyi düşünmüyorlar.' dedi.

Yakında Antalya'da Ukrayna Fahri Konsolosluğu açacakların bildiren Sybiha, fahri konsolos olarak Ercan Eren'in aday gösterildiğini söyledi.

- 'Ukrayna'dan gelen turist sayısındaki artış moral oldu'

Başkan Türel de bu yıl Ukraynalıların Antalya'ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Türel, 'Türkiye'nin ağırlıklı çalıştığı birçok pazarda ciddi azalmalar söz konusuyken böyle sıkıntılı bir senede Ukrayna'dan gelen turist sayısındaki yüzde 50'ye varan artış bizim için çok önemliydi. Hem moral kaynağı oldu hem de Antalya ile ilgili imaj ve tanıtım açısından çok faydalı oldu.' diye konuştu.

Ukraynalıların, 'kötü gün dostu' olduğunu en iyi şekilde gösterdiğini belirten Türel, sıkıntılı bir süreçte artışı yakalayabilmenin gelecek seneler için de umut verdiğini anlattı.

Başkan Türel, Ukrayna ile turizm, tarım ve ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarette, Türel ve Büyükelçi Sybiha, Antalya ve Ukrayna'dan bir şehir arasında kardeşlik ilişkisi kurulması konusunda görüş birliğine vardı.
Kaynak: AA