UAÜ Rektörü Yüksek, Başkan Genç'i Ziyaret Etti

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin (UAÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i ziyaret etti.

UAÜ Rektörü Yüksek, Başkan Genç'i Ziyaret Etti
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof Dr. İsmail Yüksek, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından UAÜ Rektör olarak atandı. Göreve başlamasıyla birlikte ilk resmi ziyaretini Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e yapan Yüksek, işbirliği önerisinde bulundu.

Önceliğimiz Eğitim

Belediye Başkanı Genç, Üniversitelerin bilim yuvarı olduğunu hatırlatarak, "Kültürel ve ekonomik kalkınma ortak projeleri hayata geçirmekle mümkün olabilir. Biz Döşemealtı Belediyesi olarak eğitim kalitesinin arttırılması, gençlerin bilimin ışığında geleceğe hazırlanması noktasında her türlü desteğe ve işbirliğine açığız. Ayrıca İlçemiz de Uluslar arası Antalya Üniversitesi’nin dışında Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Yüksekokul ile Türkiye’nin en saygın eğitim kurumlarının bulunduğu bir bölgedir” dedi.



Mimar adaylarıyla buluşma

Rektör Yüksek, 5 fakülteden oluşan Uluslararası Antalya Üniversite’si Mimarlık bölümü öğrencilerine rol model olması için Belediye Başkanı Genç’in ayda bir defa sohbet ve seminerlere katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaşmasını istedi. Rektör İsmail Yüksek ayrıca, iletişim, çocuk yetiştirme gibi belli branşlarda Döşemealtı Belediyesi ile ortak seminerler düzenleyebileceklerini bildirip, üniversite içerisinde oluşturmayı planladıkları hobi bahçesi için de destek istedi.

Ziyaretin sonun da Belediye Başkanı Turgay Genç ve Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın, Rektör Yüksek’e Döşemealtı halısı hediye ettiler.
Kaynak: İHA