Tramvay Bursa'ya Estetik Katacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı-Terminal tramvay hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, ferforje korkuluklarla caddeye estetik bir görüntü katılacak.

Tramvay Bursa'ya Estetik Katacak
Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda projelendirilen toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı - Terminal tramvay hattında çalışmalar sürüyor. Görüntü kirliliği oluşturacak perde duvarlarda yeni düzenlemeye girildi. Raylı sistem ile kara yolunu birbirinden ayıran perde duvarların yüksekliğinin caddedeki görselliği bozacağını göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, bu duvarları standartlara uygun olarak 75 santimetreye kadar indiriyor. Perde duvarlar üzerine yapılacak ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi estetik bir görünüm kazanacak.

Proje kapsamındaki perde duvarı imalatının Terminal istikametinden başladığını, ancak duvarların yüksekliğinin görüntü kirliliği oluşturduğunu dile getiren Başkan Recep Altepe, “Bu konuda vatandaşlarımızdan da şikayetler geldi. Bunun üzerine duvarların kara yolu standardı olan 75 santim yüksekliğe indirilmesi istedik. İmalatı tamamlanan bölümdeki duvarları özel cihazlarla kısaltıyoruz. Bundan sonra şehir merkezine doğru yapılacak imalatlar da 75 santimetre olarak devam edecek. Hat boyunca yapacağımız çevre düzenlemeleri, kent mobilyası gibi tasarlanan istasyonlar ve perde duvarlara yapılacak ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi estetik bir çehreye kavuşacak” dedi.

Kaynak: İHA