Terör Mağduru Esnaf 2017'Den Umutlu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan ve devletin sağladığı desteklerle yaralarını saran esnaf, 2017'nin terörden uzak, huzurla yaşanacak bir yıl olması umudunu taşıyor Esnaf Şenyiğit: '2016 yılında çok kötü günler geçirdik. Aylarca dükkanlarımız kapalı kaldı. Sur esnafı olarak büyük sıkıntılar yaşadık. İnşallah 2017 terörün hiç anılmadığı bir yıl olur' Esnaf Üstün: 'Güvenlik güçlerimiz Allah'ın yardımıyla büyük bir vazifeyi eda etti. Allah devletimiz, hükümetimiz, şehitlerimiz ve askerlerimizden razı olsun. Dileğimiz 2017 yılında böyle bir sıkıntı yaşanmamasıdır' Çelik:'2017'nin terör saldırılarının yaşanmadığı bir yıl olmasını diliyorum. Rabbim bir daha böylesi günler yaşatmasın. İnşallah Diyarbakır'ı parlak günler bekliyor'

FİKRET KAVGALI - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle sıkıntı yaşayan ve mağduriyeti devletin desteğiyle giderilen esnaf, 2017 yılından umutlu.

Saldırıların yaşandığı dönemde kepenk kapatmak zorunda kalan, iş yerleri zarar gören, ürünlerini kaldırımlarda ve tezgahlarda satışa sunarak geçimlerini sağlayamaya çalışan esnaf, operasyonlarla teröristlerden temizlenen ilçede yeni yıla huzurlu girecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

SGK ve vergi borçları ertelenen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce bir yıl kira bedeli alınmayan ve faizsiz 50 bin liralık krediye kavuşturulan, son olarak da iş yerleri, 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında modernize edilen esnaf, alışverişin kalbini canlandırmaya çalışıyor.

Yaraları devlet tarafından sarılan esnaf, 2017'nin terörden uzak, huzurla yaşanacak bir yıl olması umudunu taşıyor.

- 'İnşallah 2017 terörün hiç anılmadığı bir yıl olur'

Tarihi Kuyumcular Çarşısı'nda esnaf Murat Şenyiğit, terör saldırıları nedeniyle yaşadıkları mağduriyete değindi.

'2016 yılında çok kötü günler geçirdik. Aylarca dükkanlarımız kapalı kaldı. Sur esnafı olarak büyük sıkıntılar yaşadık.' diyen Şenyiğit, yaşadıkları sıkıntıların etkilerini hala hissettiklerini belirtti.

Murat Şenyiğit, terör saldırılarının ve mağduriyetlerin son bulmasını istediklerini aktardı.

Sur ilçesinde huzurun sağlandığını, terör saldırılarının sona erdiğini dile getiren Şenyiğit, bundan sonraki süreçte hızla hazırlanan projelerin hayata geçirilmesini, terör mağdurları için yapılan konutlara yerleşmeyi beklediklerini bildirdi.

Murat Şenyiğit, terör saldırlarından dolayı iflas eden birçok esnaf arkadaşının olduğuna işaret ederek, 'Allah inşallah bir daha bizleri terör saldırılarıyla karşı karşıya getirmez. İnşallah 2017 terörün hiç anılmadığı bir yıl olur.' dedi.

- 'Allah toprağımıza ve devletimize zeval vermesin'

Tarihi Sipahi Çarşısı'nda 40 yıllık esnaf Yaşar Üstün de Diyarbakır'ı terörden arındıran güvenlik güçlerine teşekkür etti.

'Güvenlik güçlerimiz Allah'ın yardımıyla büyük bir vazifeyi eda etti. Allah devletimiz, hükümetimiz, şehitlerimiz ve askerlerimizden razı olsun. Bizi bu sıkıntıdan kurtardılar. Dileğimiz 2017 yılında böyle bir sıkıntı yaşanmamasıdır.' ifadelerini kullanan Üstün, bu sıkıntılara karşı tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Terör saldırılarının kabul edilemez olduğuna işaret eden Yaşar Üstün, bu saldırılara karşı birlik ve beraberliğin önemini belirtti.

Üstün, 'Devlet, memleket ve toprak hepimizindir. Bizleri bölmeye çalışan şer güçlere karşı tedbirli olmamız lazım. Aramızda hiçbir ayrım yoktur ve olmayacaktır. Yeterki biz birbirimize bağlı ve birlik içinde olalım. Allah toprağımıza ve devletimize zeval vermesin. Allah cümlemizi hainlerden korusun.' diye konuştu.

Dileklerinin 2017 yılına huzurla girmek olduğunu vurgulayan Yaşar Üstün, terör olaylarının son bulmasını istediklerini söyledi.

- 'İnşallah Diyarbakır'ı parlak günler bekliyor'

Tarihi Hasan Paşa Hanı esnafı Ahmet Çelik de güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların sonuç verdiğini ifade etti.

Çelik, '2017'nin terör saldırılarının yaşanmadığı bir yıl olmasını diliyorum. Rabbim bir daha böylesi günler yaşatmasın. İnşallah Diyarbakır'ı parlak günler bekliyor.' şeklinde konuştu.

Sedat İçyer, terör örgütü PKK'nın saldırlarını lanetledi.

Bu yıl terör saldırılarından dolayı sıkıntılı günler yaşadıklarını anlatan İçyer, terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini dile getirdi.

Sedat İçyer, 2017 yılının hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak, yeni yılda devlet tarafından Sur ilçesi ve tüm terör mağdurları için hazırlanan projelerin yerine getirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA