'Süt Sığırcılığında Kızgınlık Ve Döl Verimi' Eğitim Çalışması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü "Süt Sığırcılığında Kızgınlık ve Döl Verimi" konulu eğitim çalışmasının altıncısı Şarköy ilçesinde gerçekleştirildi.

'Süt Sığırcılığında Kızgınlık Ve Döl Verimi' Eğitim Çalışması
Şarköylü süt üreticilerinin ilgi gösterdiği bilgilendirme çalışmalarına "Hayvan Besleme" konusunda il genelindeki üreticilere bilgi verilmeye devam edilecek.

Malkara ilçesinde ise, Süt Sığırlarında Kızgınlık konulu eğitimi takiben Hayvan Besleme konusundaki eğitim tamamlandı. Açılış konuşmasında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "Neyin nasıl yapıldığının bilinmesine rağmen tarım sektöründe bazı hizmetlerin aksadığı biliniyor. Üretilen sütün daha yüksek fiyatta satılması gerektiği ancak bunun gerçekleşmediği, köylümüzün-çiftçimizin kendi ürettiği ürünün fiyatını koyamadığının bir gerçek olduğu görülmektedir. Kar edilebilmesi için maliyetlerin düşürülmesi, yem üzerinde detaylı çalışmalar yapılması gerektiği ve elimizdeki imkanların özellikle meraların iyi kullanılması gerekiyor" dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Ana Bilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Özdüven tarafından verilen eğitimde, buzağı besleme, hayvan sağlığı ve beslemede dikkat edilecek hususlar konulu sunum yapıldı. Bir sonraki hayvan besleme konulu eğitim programının 4 Ocak 2016 tarihinde Çorlu ilçesi Sanayi ve Ticaret Odası salonunda gerçekleşeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA