Öztürk Açıklaması 'Milletin Egemenliğini Sandıklara Yansıtmak İstiyoruz'

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Milas’ta cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin, “Rejim tartışmalarına gerek yok. Türkiye devleti, nasıl yönetileceğinin kararını 1923’te verdi! Milletin isteğini, egemenliğini sandıklara yansıtmak istiyoruz.” dedi.

Öztürk Açıklaması 'Milletin Egemenliğini Sandıklara Yansıtmak İstiyoruz'
AK Parti Milas Teşkilatı, 2016 yılının son danışma meclisi toplantısını Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı Kadem Mete, İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci, ilçe teşkilatı düzeyindeki yöneticiler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililerin katılımıyla geçtiğimiz Çarşamba günü Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Muğla Milletvekili Öztürk, gündemdeki cumhurbaşkanı sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında CHP’nin Anayasa Komisyonundaki tavrını eleştiren Öztürk, “Ülkenin içinde bulunduğu bu durumda anayasa mı değiştirilir diyorlar ama, kendileri HDP’yle sürekli ortak hareket ediyor. Bunu bizzat mecliste görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti milletvekillerinin fire vermeden anayasa değişikliğini kabul edeceğini kaydeden Öztürk, komisyondaki tartışmalara ilişkin de, “Birileri özellikle su fırlatırız, hakaret ederiz, HDP’yle hareket ederiz, bir gün daha geciktirebilirsek kar sayarız diye düşünüyor. O koca koca adamların birbirine su şişesi atması hoş değil. Kavgayı biz çıkarmıyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin rejim değişikliği demek olmadığını, Türkiye’nin 1923 yılında rejimini seçtiğini, cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurgulayan Öztürk, “Milletin isteğini, egemenliğini sandıklara yansıtmak istiyoruz. Türkiye devleti, nasıl yönetileceğinin kararını 1923’te verdi. Halifeliği ve saltanatı da kaldırarak nasıl bir yönetim istediğini ortaya koydu” dedi.

Muhalefet çevrelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sürekli yenilmekten çekindikleri için sürekli oyalama taktiği izlediklerinin altını çizen Öztürk, “Anlayamadıkları bir şey var. Onlar sürekli diktatör diyor ama, Recep Tayyip Erdoğan milletin gündemini takip ediyor. Milletin hassasiyetini takip ediyor. Onların dediği gibi diktatör değil, milletin has evladı olduğunu bildiğinden bize hakaret ediyorlar, su fırlatıyorlar. 10 gündür bu maddeler geçer. Kitap okuyorlar, hakaret ediyorlar, meclisi tıkamak için halkın gözünde rejim değişiyormuş imajı vermek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

“KÖPRÜ KORKULUĞU AÇIYORLAR”

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, konuşmasında teşkilat organlarının çalışmaları hakkında uyarılarda bulundu. Mete ayrıca, partiye yeni üye kaydı yapılması sırasında dikkat edilmesini istedi. Mete, FETÖ iltisakı bulunabilecek kişilerin titizlikle incelenmesi ve kayıtlarının yapılmaması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mete, “Birileri rejim değişiyor diye yaygara yapıyor ama rejim değişmiyor, biz cumhuriyet rejiminin sonuna kadar arkasındayız. Hatta cumhuriyet ve demokrasiyi sonuna kadar geliştirmek istiyoruz.” dedi.

1950’deki çok partili seçimlerden bu yana CHP’nin bir daha tek başına iktidara gelemediğini hatırlatan Mete, “Ne zaman halka gidelim diye sorsak CHP hep karşı çıkıyor. Adında halk var ama halktan hep korkuyor” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesini de eleştiren Mete, “Hükümetimizin yaptığı eserler dünyayla yarışırken köprü korkuluğu yenilenmiş, bunları açıyorlar. Muğla bunlara layık değil. Çok daha iyilerine layık.” diye konuştu.

İlçe Başkanı Levent Akyer de konuşmasında, bazı hizmetlerin Milas’a en kısa sürede ulaşacağını vurgulayarak, “Ülkemiz 14 yıldır yaşadığı refah ve kalkınmayı daha önce yaşamadı. Böyle bir hükümeti oluşturan AK Parti’nin temsilcileri olmak bizler için en büyük şereftir. Nasıl şeref duymayalım? Ulaşım başta olmak üzere tüm diğer alanlarda yapılan hizmetlerden ötürü gurur duyuyoruz. Milasımızın eksik kaldığı hizmetlere en kısa sürede ulaşacak. Milas adına il başkanımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından partililerin, istek ve önerileri görüşüldü.
Kaynak: İHA