Mustafa Sarıgül Ve Oğlu Emir Sarıgül'ün 'Tehdit' Davası

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlunun 'birden fazla kişi ile tehdit' ve 'kamu görevlisine hakaret' suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün, 'birden fazla kişi ile tehdit' ve 'kamu görevlisine hakaret' suçlarından haklarında açılan davada, sanık Emir Sarıgül ifade verdi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Emir Sarıgül ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Emir Sarıgül, hakındaki ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçlamalarını kabul etmedi. Müşteki Hayri İnönü’yü eskiden beri tanıdığını, aile dostluklarının olduğunu belirten Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü tehdit ettiği iddiasının doğru olmadığını ifade ederek, beraatine karar verilmesini istedi.

Duruşmada söz alan müştekilerin avukatı ise müvekkillerini bir sonraki celsede hazır edeceğini söyledi.

Mahkeme, müştekilerin ifadesinin alınması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Sarıgül'ün, birden fazla kişiyle tehdit ve kamu görevlisine hakaret suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken, diğer şüpheli Emir Sarıgül hakkında ise birden fazla kişi ile tehdit suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Kaynak: AA