Milletvekili Burhan Kuzu Açıklaması 'Dünya Rotasından Çıkmış, Hayvan Alemi Çok Daha Vicdanlı'

Esenler Belediyesi’nin Türk Kızılayı işbirliği ile başlattığı Halep’e yardım kampanyası kapsamında toplanan 29 tır dolusu yardım, dualar eşliğinde Halep’e gönderildi. Yardım konvoyunun uğurlama töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Dünya rotasından çıkmış. Ben bunu şöyle ifade ediyorum; hakemi olmayan bir dünya. Yani gücü gücü yetene. Bazen belgesellere bakıyorum inanın hayvan alemi çok daha vicdanlı” dedi.

Milletvekili Burhan Kuzu Açıklaması 'Dünya Rotasından Çıkmış,  Hayvan Alemi Çok Daha Vicdanlı'
Esenler Belediyesi, Türk Kızılayı işbirliği ile ilçe genelinde "Esenler Halep İçin Bir Oluyor" sloganıyla Halep için yardım kampanyası başlattı. Bir taraftan ise de "Herkes 1 TL bağışlıyor" kampanyası ile ilçenin değişik noktalarına konulan kumbaralarla Halep için nakdi yardım toplama kampanyası başlattı. Kampanyalar kapsamında toplanan 29 tır yardım malzemesi Tekstilkent’te yapılan tören ile dualar eşliğinde Halep’e uğurlandı. Yardım konvoyunun uğurlama törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Esenler sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



“İnanın hayvan alemi çok daha vicdanlı”

Yardım konvoyu uğurlama töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Dünya rotasından çıkmış. Ben bunu şöyle ifade ediyorum; hakemi olmayan bir dünya. Yani gücü gücü yetene. Bazen belgesellere bakıyorum inanın hayvan alemi çok daha vicdanlı. Orada aslan vahşi başka bir hayvanı avlıyor avını ve yavrusuna bazen dokunmuyor, bizzat kendisi onu kollamaya çalışıyor. Bunu çok defa görmüşsünüzdür. O hayvan bile onu anlayacak durumda ama maalesef bugün dünyayı yöneten büyük devletler ufacık bebekleri, çocukları öldürmekten hiç geri durmuyorlar. Nasıl yatabiliyorsun, nasıl uyuyabiliyorsun. Hiç mi vicdan merhamet yok sende. Kahvaltısındaki zeytinin çeşidi azaldığında savaş çıkarıyorlar” diye konuştu.

Türkiye’yi Suriye politikasından dolayı eleştirenlere de cevap veren Kuzu, “Ne işin var Suriye’de, ne işin var bilmem nerede, niye girdin niye çıktın. Yani, ‘Yurtta sulh,cihanda sulh’ güzel bir söz ama yurtta sulh olmayınca cihanda da sulh olmuyor. Bunlar birbiriyle bağlantılı konular. Yoksa söz olarak güzel sözdür, doğru sözdür” dedi.



“Birleşmiş Milletler artık bitmiş vaziyette”

Birleşmiş Milletler’in bitmiş vaziyette olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Kuzu, “Birleşmiş Milletler şu kadar ölü var, bu kadar cenaze kalktı, şu kadar bilmem kim geldi, şu kadar göçmen oldu. peki sen ne yaptın? Bir tek oraya gidip de Halep bu hale gelirken gözlemci gidip orada, ne durumda arkadaşlar, bu ne rezillik bile dahi dememiştir. Böyle bir Birleşmiş Milletlere güvenerek nasıl olacak. Hakem diyeceğin büyük devletler de gidip bu işin içinde olunca gemisini kurtaran kaptan durumuna düşüyor. Türkiye kendi yağıyla kendini kavurmak durumundadır. Biz aramızdaki ikilikleri, üçlükleri, beşlikleri bir kenara koyarak çok daha kenetlenmek gerektiğini görüyoruz. 15 Temmuz’da bunun çok önemli bir noktası” şeklinde konuştu.



"Esenler’de herkes bu kampanyaya destek verdi"

Halep için Esenler halkının tek yürek olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Tüm Esenliler olarak biz Esenler’deki her bir kardeşimiz büyük bir seferberlik ilan ettiler. Bu seferberlik çerçevesinde yaklaşık 29 tır malzemeyi inşallah bir kısmını dün gönderdik, bir kısmını bugün, bir kısmını yarın olmak üzere Kızılay’ımıza teslim edilmek üzere gönderiyoruz. Malzemelerimizde; 4 bin 511 ton un, 60 ton kuru gıda, 6 ton konserve, 4 ton zeytin ve peynir, 45 bin 566 giyim, 5 bin 888 adet ayakkabı, 3 bin 118 adet battaniye 7 biz 857 adet çocuk bezi 4 bin 155 adet kadın hijyen malzemesi olmak üzere bugün bu malzemelerimizi gönderiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bu milletin genlerindeki farklı duyguların daha net ortaya çıktığını gördük. Burada halkımız büyük bir seferberlik gösterdi. Herkes Esenler’de 1 lirası ile bu kampanyaya katılarak destek verdiler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA