İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlalleri

İsrail polisinin koruması altında 149 fanatik Yahudi Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi Kudüs İslami Vakıf İdaresinin açıkladığı verilere göre, 2016'nın başından bu yana 14 bin 806 fanatik Yahudi Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.

Kudüs'te 149 fanatik Yahudi'nin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Kudüs İslami Vakıf İdaresi tarafından yapılan açıklamada, bugün 149 fanatik Yahudi'nin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptığı belirtildi.

Ürdün Evkaf ve İslami İşler Bakanlığı'na bağlı olan Kudüs İslami Vakıf İdaresinden yapılan açıklamada, 2016 yılı içinde İsrail makamlarının izni dahilinde 14 bin 806 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'in ihlal edildiği aktarıldı.

Önceki yıllara oranla 2016 yılında Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlarda artış olduğuna dikkat çekilen açıklamada, düzenlenen baskınların durdurulması talep edildi.

İsrail yönetimi 2003'ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa'nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif'in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Kaynak: AA