İhracatçılardan Milli Seferberlik Çağrısına Destek

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz: 'Ekonomik alanda kalkınmamızın sürekliliği açısından da bu seferberlik büyük önem taşımaktadır'.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısının ekonomik alanda kalkınmanın sürekliliği açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

Çıkmaz, yazılı açıklamasında, Gaziantep'in 180'den fazla ülkeyle ticaret yaptığını, bu başarıyı daha ileri noktaya taşımak için artık ellerini değil, gövdelerini taşın altına koyacaklarını belirtti.

GAİB bünyesinde faaliyet gösteren birlik başkanlarıyla yaptıkları toplantıda 2017 yılıyla ilgili hedef ve yol haritasını belirlediklerini aktaran Çıkmaz, şunları kaydetti:

'Bu yıl da ihracat seferberliği kararı aldık. Bugüne kadar çeşitli yollar deneyerek ihracatımızı belli bir noktaya getirdik. Bugünden itibaren hem katma değeri yüksek ürünlerin araştırmasına ağırlık vereceğiz hem de bu ürünlerin üretilmesi için daha çok çalışacağız. Farklı kıtalara ihracat yapan bölge iş adamları ağırlıklı olarak ihracatı Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine yapıyor. Bölge ihracatçısının Amerika, Orta Asya ve Afrika'da da etkin olması gerekiyor. ABD'den Çin'e, Almanya'dan Suudi Arabistan'a varıncaya kadar 5 kıtaya ihracat yapan iş adamları, ürettikleri ürün ve ülke çeşitliliğini artırmak için adeta dünyayı karış karış geziyor.

Dünyaya Türk ürünlerini tanıtmak, Türk ürünlerinin bilinirliğini arttırmak istiyorsak en geri ülkede de en çağdaş ülkede de var olmak zorundayız. Aksi halde bütün emeklerimiz zayi olur. Bu nedenle yılın 365 günü hedef pazar, 'dünya' diyebilmemiz için yılmadan, yorulmadan çalışmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı milli seferberliği de önemsiyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Ekonomik alanda kalkınmamızın sürekliliği açısından da bu seferberlik büyük önem taşımaktadır.'

Kaynak: AA