İdil'de Terörün İzleri Siliniyor

Şırnak Valisi Su: 'Burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkeziyle son derece modern bir İdil oluşturacağız' '170 konutun inşaat çalışması büyük oranda tamamlandı, 170 konutun daha inşaat çalışması başlayacak. Bunun yanı sıra Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettik'

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 'Burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkeziyle son derece modern bir İdil oluşturacağız.' dedi.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hünkar Keleş ve İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ile İdil ilçesinde esnafı ziyaret eden Vali Su, karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye etti.

Daha sonra terör mağduru aileler için Turgut Özal Mahallesi'nde inşa edilen konutlarda inceleme yapan Su, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede alt ve üst yapı ile ilgili önemli projeler yürütüldüğünü belirterek bunların tamamlanmasının ardından İdil'in çok güzel bir hale geleceğini söyledi.

Kanalizasyon çalışmalarının yürütüldüğü İdil'de su şebekesi yenileme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Su, ilçede 42 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını aktardı.

Vali Su, terör mağduru ailelerin ve esnafın zararının karşılandığına işaret ederek şöyle konuştu:

'Yine küçük esnafımıza 3 bin liraya kadar destekte bulunduk. Mağdur olan vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımımız devam ediyor. Evi yıkılan veya ağır hasar görenlere ev yapılıyor. İdil ilçesinde 170 konutun inşaat çalışması büyük oranda tamamlandı, 170 konutun daha inşaat çalışması başlayacak. Bunun yanı sıra Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettik. TOKİ bu alanda 216 konutun yapımına başladı. Bir yıl içerisinde vatandaşımıza teslim etmiş olacağız.'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yoğun çalışma yürütüldüğünü dile getiren Su, 'Böylelikle burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkezleriyle son derece hoş bir İdil'i oluşturacağız. İnşallah en kısa zamanda çok güzel, yepyeni bir İdil ilçesini göreceğiz.' dedi.
Kaynak: AA