Hisarcık'ta Halep İçin Kermes

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilciliği, Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Temsilciliği tarafından Halep için yardım kermesi düzenlendi.

Hisarcık'ta Halep İçin Kermes
Hisarcık Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen kesmesi Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Süleyman Emre Özcan ve öğretim görevlileri de ziyaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilcisi Ali Var, dünyanın Suriye’de yıllardır yaşanan insanlık dramına seyirci kaldığını belirterek, “Türkiye ise her zaman mazlumların yanında olmuştur. Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Temsilciliği ile birlikte düzenlemiş olduğumuz kermes şuan iç savaşın yaşandığı ve sivillerin hayatlarını kaybettiği şehir olan Halep’te yaşam mücadelesi veren sivillere yönelik bir etkinliktir. Kermesimize evlerinde yaptıkları el emeği ürünlerle katkıda bulunan hayırsever annelerimizden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Düzenlenen kermeste pasta, börek, yaprak sarma, kurabiye, tatlı ve çeşitli yiyeceklerin satışıyla elde edilen bin 500 TL’nin Halep’e yardım hesabına yatırıldığı öğrenildi. (MA-EFE)
Kaynak: İHA