Güvercinseverlerden Şehitler Anısına Saygı Kupası

Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği, terörle mücadele kapsamında hayatını kaybeden şehitler için geleneksel hale getireceği ''1. Taklacı Oyun Güvercinleri Uçurtma Şenliği''nin tanıtımını yaptı

Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği, terörle mücadele kapsamında hayatını kaybeden şehitler için geleneksel hale getireceği şenliğin bilgilerini paylaştı.

Çok sayıda güvercin yetiştiricisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ülkedeki birlik ve beraberliği güçlendirmek için bu tür faaliyetlerin süreceği, bu kapsamda Türkiye'nin birçok yerinden katılım ile ''1. Taklacı Oyun Güvercinleri Uçurtma Şenliği''nin düzenleneceği aktarıldı.

Dernek Başkanı Özcan Taşçı, yöresel ırk güvercinlerinin varlığı konusunda farkındalığı artırmak amacında olduklarını söyledi.

Taşçı, etkinlik kapsamında düzenlenecek sergide birbirinden güzel güvercinlerin yer alacağını kaydederek, ''Bayburt, Trabzon, Diyarbakır, Van, Isparta, Çorum Çıplağı, Afyon Oynarı, Mustafakemalpaşa Kelebeği, Konya Selçuklu Güvercini, Akhisar Kelebeği, Bursa Muradiye Selaniği, Macir Selaniği,Trakya Makaracısı, Bursa Oynarı ve tescil çalışmaları devam eden Taklacı Oyun Güvercin'inin her renginin de sergileneceği nadide güvercinler sergisi yapılacak.'' diye konuştu.

İyi bir taklacı güvercinin ilk yerden kalkışında fışkırarak, dik, kanat sesli, seri ve çok sayıda taklalar atarak uçuşa başladığını vurgulayan Taşçı, şu bilgileri aktardı:

''Yükselerek gözden kaybolur, geniş alanda uçar ve gezer. Kapanarak hedefine gelir, yere yakın bir mesafeden (3 metre altına iner) geliş hızıyla taban taklasını atar, dik yaklaşık 90 derece açıyla kanat sesli seri, atak bir şekilde fişeğe başlar, fişek boyunca çok sayıda taklalar atar. Bağlama taklası ile fişeği sonlandırır. Fişek sayısının çokluğu, uçuş suresinin 2.5 saat dolayında uçması, kalktığı yere hedefe taklalar atarak konması iyi bir güvercinin olmazsa olmazıdır. İyi bir güvercin kanat açmaz, yapışmaz, iyi bir güvercin kesinlikle kalktığı yere konar.'

Taşçı, tüm vatandaşlar olarak terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı gazilere de acil şifa dilediklerini belirterek, ''Her zaman gönlümüzde, kalbimizde yaşayacaklar. Rabbim bu ülkeye zeval vermesin, güvenlik güçlerimizi korusun. Biz de bu konuda en ufak bir katkımız olması için elimizden geleni yapmaya hazırız. İlk defa gerçekleştireceğimiz 'Şehitlerimize Saygı, Bayrağımıza Sevgi' adıyla düzenlediğimiz şenlikte tüm şehitlerimizi de anacağız.'' dedi.

''Türkiye'de Nadide Güvercinler'' sergisinin bahar aylarında yapılacağını dile getiren Taşçı, ''Şenlik ve yarışma ocak ayında gerçekleşecek. Katılımcıların çokluğu göz önünde bulundurularak kupa töreni şenlik kapanışı 2018 yılı Ocak ayında olacaktır.'' diye konuştu.
Kaynak: AA