CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'Hem yerli rekabetçi üretim hem de üretilen ürünün pazarlanması noktasındaki sıkıntılar çözülmediği ve ihracat pazarları çeşitlenmediği sürece tarımda sağlıklı ve kalıcı büyüme sağlamak mümkün değildir'.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 'Hem yerli rekabetçi üretim hem de üretilen ürünün pazarlanması noktasındaki sıkıntılar çözülmediği ve ihracat pazarları çeşitlenmediği sürece tarımda sağlıklı ve kalıcı büyüme sağlamak mümkün değildir.' dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, tarım sektörünün 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,7 küçüldüğünü belirtti.

AK Parti iktidarının tarımda ülke kaynaklarını, potansiyelini değerlendirmeye yönelik üretimi temel alan politikalar yerine ithalatı teşvik eden ve destekleyen politikalar uyguladığını ileri süren Sarıbal, 'Çiftçinin ürünü para etmemekte, ihracat pazarlarındaki sıkıntılar sürmektedir. Bu nedenle tarım sektörü büyümemekte, aksine küçülmektedir. Orta ve uzun vadede hem yerli rekabetçi üretim hem de üretilen ürünün pazarlanması noktasındaki sıkıntılar çözülmediği ve ihracat pazarları çeşitlenmediği sürece tarımda sağlıklı ve kalıcı büyüme sağlamak mümkün değildir.' diye konuştu.

Sarıbal, gazeteci Ahmet Şık'ın gözaltına alındığını belirterek, basın özgürlüğünün kısıtlandığını öne sürdü.
Kaynak: AA