Bursa, Yeni Yıla Hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık Cumartesi akşamı ile 1 Ocak Pazar gününü vatandaşların güvenli ve huzurlu geçirebilmeleri için bir takım tedbirler aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2016'yı 2017'ye bağlayan 31 Aralık Cumartesi akşamı ile 1 Ocak Pazar gününü vatandaşların güvenli ve huzurlu geçirebilmeleri için çeşitli önlemler aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, raylı sistem ve otobüs i̇şletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk etmeleri için bir takım düzenlemeler yaptı. Bu kapsamda, raylı sistem seferleri, 31 Aralık Cumartesi akşamı 02.00'ye kadar devam edecek.

Şehir içi otobüs seferleri ve BUDO seferleri normal seyrinde devam ederken, bunlara çeşitli ek seferler eklenecek.

Şehir içinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuşlarla seyahat eden yolcuların her türlü mağduriyet ve şikayetlerinin giderilmesi amacıyla şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların şikayetlerinin değerlendirilmesi için de Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bulunan Terminal Zabıta Amirliğinde, yeterli sayıda personel görevlendirilecek.

Öte yandan, huzurlu bir ortamda yeni yılı karşılayabilmek için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaya ve motorize olmak üzere nöbetçi ekip bulunduracak. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da yeni yılda her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı, 46 ayrı grupta, 534 personel ve 110 araçla görevini sürdürecek.

Kent merkezi ile tüm ilçelerde kar yağışı ihtimaline karşı ekipler ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması için 24 saat kesintisiz karla mücadele hizmeti verecek. Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlar 153 numaralı telefona başvurabilecek.

BUSKİ Genel Müdürlüğünün bakım ve onarım ekipleri de yeni yılda hizmet verecek. Vatandaşlar, her türlü şikayetlerini 185 nolu telefona bildirerek, yardım isteyebilecek.
Kaynak: AA