Bursa'daki Cinayet Davası

Kalfasını alacak verecek meselesi yüzünden öldüren kuaför, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da alacak verecek meselesi yüzünden kalfasını öldüren kuaföre, 25 yıl hapis cezası verildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Levent Berksan (46), maktul Kadir Alınca'nın (35) yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Berksan, önceki duruşmadaki savunmasını yineleyerek, maktulün yanında çalıştığını, birlikte bir oto kiralamacıdan hasarlı araç alarak, tamir ettirip, satmak için anlaştıklarını, bu nedenle ona 6 bin lira verdiğini belirtti.

Alınca'nın kendisini oyaladığını ve tehdit ettiğini öne süren Berksan, 'Beni şikayet edersen seni gömerim' dedi. Bu hususta şikayetçi oldum ve dava açıldı.' ifadesini kullandı.Berksan, olay gününü şöyle anlattı:

'Çay bahçesinde oturuyordum. Kadir bana bir şeyler söyledi. Ardından da araca doğru gitti. Ben bakışlarından ve sözlerinden şüphelenip bıçak aldım. Maktulün arkasından gittim. Bu sırada Kadir beni görmediği halde, küfürlü bir şeyler söylemeye devam ediyordu. Şoför kapısı yerine torpidonun bulunduğu kapıya yönelince bir şeyler çıkartacak diye korktum. Koluna doğru bıçağı salladım ancak Kadir o sırada hareket edince sırtına geldi. Sonra boğuşmaya başladık. Bana tekme atmaya çalıştı. O sırada bıçak maktulün bacağına da geldi. İş yerine gittim ve polise haber verilmesini söyledim. Sonra da bıçağı iş yerine bırakıp, polis gelince teslim oldum.'

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanığı 'Kasten adam öldürmek' suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Merkez Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi'nde iş yeri bulunan kuaför Levent Berksan, 15 Haziran'da, aralarında alacak verecek meselesi bulunan kalfası Kadir Alınca'yı, Darmstad Caddesi'nde bacağından, kolundan ve sırtından bıçaklamıştı. Bursa Devlet Hastanesine kaldırılan Alınca, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA