BİK Müdürü Nihat Abacı'dan Sirmen'e Ziyaret

Malatya Vali Yardımcılığı görevine yeni atanan Ali Deniz Sürmen, “Vatandaş ve devlet odaklı en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız” dedi.

BİK Müdürü Nihat Abacı'dan Sirmen'e Ziyaret
Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Çorum Vali Yardımcılığı görevinden Malatya Vali Yardımcılığına atanan Ali Deniz Sürmen’e, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Yardımcısı Sürmen ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti için zaman mefhumunu dikkate almadan en iyi hizmeti yapacaklarını belirterek, “Vatandaş ve devlet odaklı en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, Basın İlan Kurumu’nun yapısı ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler sundu. Basın İlan Kurumunun amacının Anadolu basınının gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirten Abacı, “Amacımız Malatya’yı her alanda güçlendirmek” diye konuştu.

Abacı, bu doğrultuda çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ve geçirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Abacı, Malatya basını hakkında bilgi de aktardı.

Ziyarettin sonunda ise BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, BİK yayınlarından olan “Basın İlanlı Asr-ı Hayat” kitabını Vali Yardımcısı Sürmen’e hediye etti.

Sürmen’in özgeçmişi

Çorum Vali Yardımcısı görevinde iken Malatya Vali Yardımcısı görevine atanan Ali Deniz Sürmen, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ da tamamlayan Sürmen, 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu. Mesleğe ilk olarak 1983 yılında Kahramanmaraş’ta Kaymakam Adayı olarak başlayan Sürmen, daha sonra Edirne Enez ve Denizli Çivril Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

Daha sonra asaleten Sivas Gemerek Kaymakamlığına atanan Sürmen sırasıyla Artvin Murgul Kaymakamlığı, Kastamonu Vali Yardımcılığı, Bilecik Osmaneli Kaymakamlığı, Tekirdağ Saray Kaymakamlığı ve Edirne Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak Çorum Vali Yardımcılığı görevinde bulunan Sürmen son kararname ile Malatya Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Malatya’da Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığına bağlı kurumlardan sorumlu olan Vali Yardımcısı Sürmen iyi derecede de İngilizce biliyor. Sürmen evli ve 2 çocuk babası.
Kaynak: İHA