Besicilere Tip Proje Desteği

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi’nden hayvancılıkla uğraşan vatandaşa tip proje desteği.

Besicilere Tip Proje Desteği
Konya Büyükşehir Yasası kapsamında başlatılan kırsal yerleşim alanlarında ikamet eden vatandaşlara "Hayvancılık Tesisi Tip Proje" çalışmalarına Seydişehir Belediyesi tarafından başlanıldı.

İlçelerde hayvancılık üretimini desteklemek amacı ile başlatılan tip proje çalışmalarında Seydişehir Belediyesi tarafından vatandaşlara hizmet verileceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu çalışma ile tarımsal ve hayvansal gıdaların üretiminin artırılmasının sağlanacağını belirtti.

Kırsal yerleşim alanlarında ikamet eden vatandaşların faydalanabilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı 18 tip proje hazırlandığını kaydeden Başkan Tutal, "Hayvancılık Tesisi Tip Proje hayvancılık ve tarımsal üretimin yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan bir proje. Büyükşehir Belediyemiz daha öncesinde kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için ev yapmaları konusunda tip proje çalışması başlatmıştı. Şimdi ise hayvancılık kapsamında büyükbaş hayvancılık, büyükbaş besi, küçükbaş hayvancılık ve yardımcı tesisleri adı altında 9 farklı tip proje hazırladı" dedi.

Projelerin kırsalda yaşayan vatandaşların Kırsal Kalkınma ve Tarım Kredi desteklerinden faydalanabilecekleri şekilde hazırlandığını belirten Başkan Tutal, "Projeler, kırsal yerleşim bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın Tarımsal Kırsal Kalkınma (IPART) ve Tarım Kredi desteklerinden faydalanabilmelerini sağlayacak nitelikte hazırlandı. Projelerle kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin belediye tarafından vatandaşlara verilmesi ve yapı ruhsat maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA