Ankara'da Yılbaşı Tedbirleri

Başkent'te vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirebilmeleri için alınan önlemler kapsamında, 31 Aralık Cumartesi akşam saatlerinde Tunalı Hilmi ve Bahçelievler Aşkaabat caddeleri ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı araç trafiğine kapatılacak Vali Topaca: 'Yılbaşı gecesi vatandaşlarımızın güvenliği için özellikle yoğunluk olacağını düşündüğümüz alanları trafiğe kapatıyoruz' 'Vatandaşlarımızın, şüpheli bir durum, olay ya da kişiyle veya araçla karşılaştıkları zaman çok süratli bir şekilde ihbarda bulunmaları polisin işini kolaylaştırır. Onların belki çok basit gördüğü bir ipucu çok önemli sonuçlar doğurabilir, bir eylemi engelleyebiliriz'

MELİKE KINACI - Başkent'te, yılbaşı dolayısıyla alınan önlemler kapsamında, 31 Aralık Cumartesi akşam saatlerinden itibaren eğlence mekanları boşalıncaya kadar, Tunalı Hilmi ve Bahçelievler Aşkaabat caddeleri ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı araç trafiğine kapatılacak.

Ankara Valisi Ercan Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde kutlayabilmesi, eğlenmek, dinlenmek ve gezmek isteyenlerin rahat etmesi için çeşitli güvenlik tedbirleri aldıklarını söyledi.

İnsanların güvenliğini her şeyin üzerinde tuttuklarını belirten Topaca, 'Onu sağlayabilmek için de bazı yerlerde aldığımız 'kontrollü giriş veya alanın araçtan arındırılması ya da giren çıkan kişilerin üstlerinin aranması' gibi yöntemler sadece bize mahsus değil bütün dünyada uygulanan yöntemlerdir.' dedi.

Bu kapsamda yılbaşı gecesi için aldıkları önlemleri anlatan Topaca, 'Tunalı Hilmi Caddesi ile Bahçelievler Aşkaabat (7. Cadde) caddelerini trafiğe kapatacağız. Bu caddelere giriş ve çıkışlar da kontrollü olacak. Buralara herhangi bir şekilde araçla girilmesine izin vermeyeceğiz' dedi.

- Uygulama insan yoğunluğu kalmayıncaya kadar sürecek

Elde edilen istihbaratların titizlikle değerlendirildiğini belirten Topaca, 'Bu kapsamda biz özellikle yoğun olacağını düşündüğümüz, insanların bulunacağını düşündüğümüz alanları trafiğe kapatıyoruz. Muhtemelen bu uygulama cumartesi akşamı yaklaşık 20.00'de başlayıp sokaklarda insan yoğunluğu kalmayıncaya, eğlence mekanları boşalıncaya kadar devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Topaca, bu uygulamayı 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda da yapacaklarını bildirerek, şunları söyledi:

'Her yıl bir grup insan Kızılay'da toplanıyor ve yeni yılı orada karşılıyor. Özellikle Güvenpark'ın bulunduğu alan başta olmak üzere alanı dört taraftan trafiğe kapatmak suretiyle orada da insanların yılbaşını güvenli bir şekilde karşılaması için gerekli tedbirleri alacağız. Belki bazı sokaklara ve yollara büyük taşıtlar yerleştirmek suretiyle kalabalık orada olduğu sürece hiçbir şekilde araç girişine izin vermeyeceğiz.'

Yapılan her işlem ve alınan her kararın vatandaşın güvenliği için olduğunu vurgulayan Topaca, tedbirlerin beraberinde getireceği şikayetler konusunda vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade etti.

Topaca, 'Söz konusu caddeleri araç trafiğine kapattığımız için insanlar belki biraz yürümek zorunda kalacak ya da bu bahsettiğimiz yerlere araçla geçiş olmadığı için başka güzergahları kullanmaları gerekecek. Bu konuda da vatandaşlarımızdan özellikle anlayış rica ediyoruz.' diye konuştu.

- Eğlence mekanlarının bulunduğu yerlerde yoğun tedbir alınacak

Yılbaşı gecesi eğlence mekanlarının bulunduğu Arjantin ve Filistin caddeleri, Çukurambar semti ve diğer ilçelerdeki caddelerde de yoğun tedbirler alınacağının altını çizen Topaca, yılbaşı gecesi çok sayıda güvenlik personelinin sahada olacağını kaydetti.

Topaca, meydana gelebilecek terör olayları konusunda vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

'Vatandaşlarımızın, şüpheli bir durum, olay ya da kişiyle veya araçla karşılaştıkları zaman çok süratli bir şekilde ihbarda bulunmaları polisin işini kolaylaştırır. Onların belki çok basit gördüğü bir ipucu çok önemli sonuçlar doğurabilir, bir eylemi engelleyebiliriz. Dolayısıyla o gece veya sonrasında bu tür bir olayla karşılaştıkları zaman çok seri bir şekilde polise bilgi verilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum.'

Sadece ihbarları değil, muhtemel eylem ihtimallerini de göz önünde tuttuklarını anlatan Topaca, 'Kendimiz 'Terör örgütleri ne yapabilir' diye düşünüyoruz. Adeta simülasyon yapıyoruz. Onların yerine geçip düşünüyoruz. Nerelerde, hangi noktalarda güvenlik veya tedbir anlamında açığımız var, bunu da gözden geçirip tedbirlerimizi alıyoruz.' ifadesini kullandı.

Topaca, tedbirleri yerinde denetlemek üzere yılbaşı gecesi yetkililerle sokağa çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA