Vali Yavuz Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Feyat Asya, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek yapılması beklenen çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Yavuz ve Asya'yı, Dernek Başkanı Turan Süme ile muhtarlar karşıladı.

Ziyarette konuşan Vali Yavuz, kentin kalkınmasında tarihi fırsat olan 'Yatırım Destek ve Kalkınma Programı' hakkında bilgilendirerek, 'Kalkınma Bankası ile Kalkınma Bakanlığı'na 10 tane müracaat oldu. Muş, Doğu ve Güneydoğu'da en güvenli şehirdir. O yüzden biz Muş'u huzur şehri olarak tanımlıyoruz. Sloganımız, 'Huzur şehri Muş.' Bu kentin ne kadar güvenli olduğu konusunu hiç kimseyle tartışamayız.' diye konuştu.

Yerel demokrasinin gelişmesinde önemli bir unsur olan muhtarların aynı zamanda görev yaptıkları yerlerde Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ettiklerini vurgulayan Yavuz, muhtarlar sayesinde tüm olumlu ve olumsuz gelişmelerden haberdar olduklarını ifade etti.

- 'KÖY-DES 2017 yılında ciddi boyutta arttırıldı'

Yavuz, Muş tarihinde ilk defa yol konusunda yüzde yüzü geçtiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

'Kentte bu güne kadar 250 kilometre yolu aşamamışken, bu sene 550 kilometreye dayandık. KÖY-DES ödenekleri 2017 yılında ciddi boyutta arttırıldı, bu nedenle Sayın Başbakanımız ve Hükümetimize ayrıca İçişleri Bakanımıza buradan teşekkür ederim. Yol konusunda daha iyi bir noktaya gelmeyi hedefliyoruz. 2016 yılı çok verimli geçti. Valiliğin kendi imkanlarını da tamamen yolda kullandık. Sayın Başbakanımız 3 milyon civarında ödenek gönderdi birkaç gün önce hesabımıza geçti. Bu ödenek dolayısıyla Sayın Başbakanımız ve Hükümetimize bir kez daha teşekkür ederiz. Nihayetinde KÖY-DES ödenekleri de böyle artınca önümüzdeki süreçte muhtar arkadaşlarımızın sorunlarını daha da azaltacağız. Şehrimizde her geçen gün muhtarlarımızın yüzünü güldürecek, onların en azından halkla, seçmen kitlesiyle yüz yüze geldiklerinde mahcup olmayacak tedbirleri almaya devam ediyoruz.'

Kaynak: AA