Milyoner Olma Şansı İçin Son Günler

Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi 60 milyon lira olan yılbaşı özel çekilişi için biletlerin büyük bölümü tükendi.

Milli Piyango İdaresinin büyük ikramiyesi 60 milyon lira olan yılbaşı özel çekilişi için biletlerin büyük bir bölümü tükendi.

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi, 31 Aralık Cumartesi günü Ankara Kızılay'daki Genel Müdürlük hizmet binasında yapılacak. Çekiliş halka açık olarak gerçekleştirilecek ve saat 19.00’dan itibaren basın mensupları ses ve görüntü alabilecek.

Yılbaşı çekilişi için satışa sunulan biletlerin büyük bölümü tükendi.

Bursa'da bilet satan Cemal Sağlam, geçen yıla göre satışların daha hareketli olduğunu belirterek, 'En çok çeyrek bilet satılıyor. Çeyrek biletler, milletin alım gücüne daha çok hitap ediyor. Bir de insanlar tam veya yarım bilet almaktansa onların yerine çeyrek bilet alıp şansını artırmak istiyor.' dedi.

Dursun Karataş da satışların güzel olduğunu ve biletlerin büyük bölümünün satıldığını ifade etti.

Son birkaç gündür satışların arttığını dile getiren Karataş, 'Şu anda gayet memnunuz. Yılbaşına kadar biletlerin biteceğini düşünüyorum.' diye konuştu.

- Satan da kazanıyor devlet de kazanıyor

Vatandaşlara milyoner olma şansı tanıyan milli piyango yılbaşı çekilişi bayiler ve devlet açısından da önemli bir gelir imkanı sağlıyor.

Basılan biletlerin tümünün satılması halinde vatandaşa 348 milyon 180 bin liralık ikramiye dağıtılacak. Buna karşın bayiler, idareden 69 milyon lira komisyon ile idare adına ikramiye ödemesi karşılığında da 5 milyon 200 bin lira dolayında ikramiye primi verilecek. Baş bayi aracılık komisyonları da yaklaşık 1 milyon 800 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve baş bayilere de yaklaşık 76 milyon lira dolayında gelir sağlamış olacak. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nden Hazinenin kasasına ise 150 milyon lira girecek.
Kaynak: AA