MCBÜ'de Güneş Paneli Yatırımı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) yapımı süren mühendislik fakültesinin elektriği, binanın çatısına kurulacak güneş panellerinden sağlanacak.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir merkezinde yer alan fakülteleri Muradiye Mahallesindeki Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi'nde toplamak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, yapımı süren mühendislik fakültesinin elektrik ihtiyacını, çatısına kurulacak güneş panellerinden karşılanacağını ifade etti.

Çelebi, 'Zafer Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz proje ile 1 milyon 200 bin liralık güneş enerjisi sistemini yeni yılda hayata geçirmiş olacağız. Bu güneş enerjisi sistemi bizim yeni yapmakta olduğumuz mühendislik fakültesi binamızın çatısında yer alacak. Mühendislik fakültesinin enerji, elektrik ihtiyacı bu kurmuş olduğumuz güneş enerjisi santrali ile karşılanacak.' diye konuştu.

Yenilenebilir, çevreci yatırımlara önem verdiklerini ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:

'Üniversite kampüsümüzün dışında 80 dönümlük bir arazimiz var. O arazimizi de yap-işlet-devret yöntemiyle güneş enerji sistemi kurmak üzere bir firmaya ihale ettik. 25 yıllık bir süre için firma bu sistemi işletecek. Sonrasında bize devredecek. 25 yıllık süre zarfında bize yıllık 300 bin lira kira ödemesi söz konusu olacak. Ayrıca cirosu üzerinden de yüzde 2'lik bir pay elde etmiş olacağız.'

Kaynak: AA