Malatya'da Besi Organize Bölgesi Hayata Geçiriliyor

Malatya Valiliği koordinesinde 2013 yılında başlatılan çalışmalarla Yazıhan'da kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Bölgesi projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, besi organize bölgesinin kurulmasıyla ilgili toplantı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, İl Defterdarı Murat Yiğiter, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli'nin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda, yer seçimi çalışmaları yapılarak kuruluş yeri sınırlarının belirlenmesinin ardından Hazine arazisi dışında kalan mera alanlarının tahsisi için mera komisyon kararı alındı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, toplantıda yaptığı konuşmada, başlangıcından bugüne yapılan işler, yer seçimi çalışmaları, mera tahsis amacı değişikliği çalışmalarının da son durumula ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra kuruluş sürecinin hızlandırılması ve bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında katılımcıların görüşlerini alarak, fikir alışverişinde bulundu.

Vali Toprak, kurulacak olan besi organize bölgesinin kent ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmalarda katkı ve destekleri olan başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci olmak üzere Malatya milletvekillerine ve kuruluş heyetine teşekkür etti.

Kaynak: AA