Kolombiya'da Adam Kaçırma Olayları

Kolombiya polisi, 2000 yılından bu yana ülke çapında yaşanan adam kaçırma olaylarında yüzde 92'lik bir düşüş yaşandığını açıkladı.

Kolombiya Emniyet Müdürlüğü Adam Kaçırmayla Mücadele Birim Başkanı Frnando Murillo, yaptığı açıklamada, son yıllarda adam kaçırma olaylarında önemli ölçüde düşüş yaşandığını, 2016 yılında toplam 188 kaçırılma olayı yaşandığını ifade etti.

Murillo, hükümetle barış anlaşması imzalayan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) 2016 yılında herhangi bir adam kaçırma olayına karışmadığını söyledi.

Ülkede bu yıl yaşanan adam kaçırma olaylarının yüzde 1'inin isyancı grup Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından yapıldığını kaydeden Murillo, diğer olayların ise suç örgütleri tarafından gerçekleştirilğini sözlerine ekledi.

Kolombiya hükümeti ve ELN arasında ekim ayında yapılması planlanan barış görüşmeleri, örgütün, eski kongre üyesi Odin Sanchez'i serbest bırakmayı reddetmesi üzerine iptal edilmişti.

Uzmanlar, doksanlı yılların sonlarında adam kaçırma olaylarının en çok yaşandığı ülkeler arasında yer alan Kolombiya'nın son yıllarda tahtını Meksika'ya kaptırdığını belirtiyor.

Meksika hükümetinin açıkladığı verilere göre, ülkede yılda binin üzerinde kaçırma vakası yaşanıyor.

Meksika Ulusal İstatistik ve Coğrafya Enstitüsü ise yalnızca 2015 yılında yaşanan adam kaçırma olayının 64 binin üzerinde olduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA