Kırşehir Valiliğinin Projesi Destek Aldı

Kırşehir Valiliğinin hazırladığı 'Avrupa Hatıraları' Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus + 2016 yılı Teklif Çağrısı dönemi için hazırlanan 'Avrupa Hatıraları' Projesinin 121 bin 730 avro hibe almaya hak kazandığı belirtildi.

Hibe destek sözleşmesinin imzalandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Valimiz Necati Şentürk ve Ulusal Ajans Başkanlığı arasında hibe sözleşmesi imzalandı. Valiliğimizin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede ilimizden Ahi Evran Üniversitesi ve Huzurevi Müdürlüğünün yanı sıra yurt dışından İtalya, İspanya, Bulgaristan ve Malta'dan birer sivil toplum kuruluşu ortaklık yapacak. İki yıl sürecek ve ortak ülkelerden 40 yetişkin eğitim uzmanının katılacağı proje ile ortak ülkelerdeki orta yaş üstü yetişkinlerin anılarını, deneyimlerini, bilgi ve becerilerini gençlere aktarması hedefleniyor. Proje kapsamında, proje ortakları bir Avrupa hatıratı dijital arşivi ve hikaye anlatma grupları oluşturacak, bunları gençlerle paylaşacak ve bu sayede gençlere yön verecekler.'

Kaynak: AA