Hükümlülerin Bakır Ve Gümüşten Eserleri Sergilendi

Gaziantep'te, denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 80 hükümlü tarafından yapılan bakır ve gümüş ürünler, ziyaretçilerden ilgi gördü.

Gaziantep'te, denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 80 hükümlünün yaptığı bakır ve gümüş ürünler sergilendi.

Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinesinde Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında 'Eğilmem Ama İşlenirim' ve 'Gideceğim Tek Yer Sanayi' projeleriyle hükümlülerin yaptığı bakırdan mutfak eşyaları ile gümüş takıların yer aldığı sergi, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde açıldı.

AA muhabirine açıklama yapan Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürü Leyla Karakülah, ürünlerin, denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 80 hükümlü tarafından hazırlandığını söyledi.

Bakırın Gaziantep için ayrı önemi bulunduğuna işaret eden Karakülah, 'Projemizin ana teması olarak bakır ve gümüş işletmeciliğini belirledik. İnsanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için meslek öğrenmeleri gerekiyordu. Bunun için bu amaçlara yönelik çeşitli projeler geliştirdik.' dedi.

Hükümlülerin el becerilerini geliştirmek istediklerini anlatan Karakülah, şunları kaydetti:

'Hükümlülerin yaptığı el sanatlarını burada sergiledik. Bunların bir kısmını çalışmalarda emeği geçenlere hediye ettik. Bir kısmını saklayacağız. Bunların görünmesi ve bilinmesi çok önemli. İnsanla çalışıldığında neler yapılacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Hükümlüler, kurslarına devam ederken günlük ücretlerini de aldı. Ayrıca buradan geçerli bir sertifika da aldı. Bu sertifikalar, onlar için, güzel bir gelecek için önemli. Birçok hükümlümüzün bakır alanında iş bulduğunu öğrendik. İlgili arkadaşlarımızın iş bulmalarına katkı da sağlıyoruz.'

Açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep Adliyesi Komisyon Başkanı Emsal Sergen, Gaziantep Bölge Adliye Başsavcısı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Kadir Günüç ile Cenk Akın Aksakal'ın da katıldığı sergideki ürünler, ziyaretçilerden ilgi gördü.
Kaynak: AA