Gazze'nin Yeniden İmarı

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda verilen taahhütlerin yüzde 46'sı yerine getirildi.

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda verilen taahhütlerin yüzde 46'sının taahhüt sahipleri tarafından yerine getirildiği bildirildi.

Gazze'nin Yeniden İmarı için görevli ekip ile Dünya Bankasının ortak hazırladığı raporda, Gazze'nin yeniden imarının çok yavaş ilerlediği belirtildi.

Bunun nedeninin, yeniden imar için kullanılacak malzemelerin girişinde İsrail tarafından verilen onayların gecikmesi olduğu ifade edilen raporda, Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda verilen taahhütlerin yüzde 46'sının taahhüt sahipleri tarafından yerine getirildiği ve bu oranın da yaklaşık 1 milyar 596 milyon dolar olduğu vurgulandı.

Raporda, İsrail saldırıları nedeniyle evlerinden olan Filistinli ailelerin sayısının 11 bin 850 olduğu ve 65 bin kişiden oluştukları, bu ailelerin kira bedelinin ödendiği ya da kendilerine tahsis edilen konteynerlerde yaşadıkları ifade edildi.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim 2014'te yapılan 'Gazze'nin Yeniden İmarı' konulu uluslararası donörler konferansında, 2,6 milyar dolarlık kısmı imarda kullanılmak üzere toplam 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.
Kaynak: AA