AGD Yalova Şubesinden 'Mekke'nin Fethi' Programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yalova Şubesince 31 Aralık Cumartesi günü 'Mekke'nin Fethi' programı düzenlenecek.

AGD Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen, düzenlediği basın toplantısında, 31 Aralık Cumartesi günü derneklerince 81 ilde düzenlenecek programlarla Mekke'nin Fethi'nin 1386. yıl dönümünün kutlanacağını belirtti.

Fethin bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılması olduğunu dile getiren Özen, 'Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim'in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih, insanın toplum ve doğanın, sevgiyle merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih sadece hakkın hakimiyeti için çıkılan seferin sonucu değil, bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir.' ifadelerini kullandı.

- 'Yılbaşına karşı takındığımız tavır İslam'ın gereği'

Özen, 7 milyar 400 milyon insanın yaşadığı dünyada her 12 saniyede 1 çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, her 4 saniyede 1 insanın mülteci pozisyonuna düştüğü, her gece yaklaşık 800 milyon insanın aç yattığı, 1 milyar 250 milyon insan sağlıklı içme suyundan mahrum olduğu ve 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi verdiğine işaret ederek, şunları söyledi:

'Arakan, Bangladeş, Libya, Irak, Suriye, Yemen, Filistin ve İslam coğrafyasının dört bir yanında masum insanlar çatışmalarda, terör olaylarında yaşamını yitirmeye devam ediyor. Öte yandan bu tablodan hiç rahatsız olmayan emperyalist güçler kendi ülkelerinde ve sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak hem kitleleri duyarsızlaştırıyor hem de hakikati örtbas ediyor. Biz adına 'yılbaşı eğlencesi' denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam'ın gereği olduğuna inanıyoruz.'

Yalova'daki Mekke'nin Fetih Yıl Dönümü programının 90.Yıl Spor Salonu'nda yapılacağını belirten Özen, Kubbeli Camisi İmam Hatibi hafız Zekai Salman'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak etkinlikte, Doç. Dr. Recep Yıldız'ın konferans vereceğini kaydetti.

Özen, şiir dinletisi, kum saati, tiyatro, sinevizyon ve mehteran gösterilerinin de yer alacağı programda, Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verileceği ve umre çekilişi yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA