Afyonkarahisar'da Yeni Kimlik Kartları 2 Ocakta Dağıtılmaya Başlanacak

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları”nın 2 Ocak tan itibaren kent genelinde dağıtılmaya başlanacağı belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm Türkiye ile birlikte Afyonkarahisar’da da yeni kimlik kartlarının dağıtılmaya başlanacağı kaydedildi. Açıklamada, “Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahiptir. Polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır.

İlk defa kimlik kartı başvurusu nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılacak. Başvuru sırasında ayrıca kimlik kartlarının PIN kodlarını içen kapalı bir zarf teslim edilecektir.

2017 yılı kimlik kartı bedeli, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilecek.

Biyometrik verilerin karşılaştırılması sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları anlaşılanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA