25 Yıl Öğretmenlikten Sonra Öğrenci Oldu

Çanakkale'de 4 yıldır yürüttüğü zeytinyağı alım satım işini daha iyi yapabilmek için eğitim almaya karar veren emekli öğretmen Öz, girdiği sınavı kazanarak bu yıl Edremit MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümünde eğitime başladı Sınıf arkadaşları tarafından 'Dede' olarak çağrılan Öz: 'Keşke 2007'de emekli olduktan hemen sonra bu okula gelseydim. 9 yıl geçmiş. Burada zeytinyağı sıkım atölyesi olması bizim için büyük bir avantaj. Bu işi görerek, uygulayarak yapmak çok önemli'

Çanakkale'de oturan ve 25 yıllık ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra 2007'de emekli olan Mustafa Öz, zeytinyağı alım satım işini daha iyi yapabilmek için Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu (MYO) Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümünü kazanarak yeniden sıralara döndü.

Türkiye'nin değişik kentlerinde 25 yılını çocukların eğitimine veren ilkokul öğretmeni 57 yaşındaki Öz, emekli olduktan 9 yıl sonra üniversite öğrencisi oldu.

Sınavı kazanarak Balıkesir Üniversitesi Edremit MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümüne kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencisi Öz, sınıf arkadaşları tarafından 'Dede' diye çağrılıyor.

Öz, ikamet ettiği Çanakkale'den haftanın 4 günü 130 kilometre yol katederek Edremit'teki okuluna gelip zeytinyağı işini daha iyi yapabilmek için eğitim alıyor.

Memleketinin Aydın'ın Nazilli ilçesi olduğunu ve küçüklüğünden beri zeytincilikle iç içe olduğunu belirten Öz, 2007'de emekli olduğunu, yaklaşık 4 yıldır da zeytinyağı alım satım işi yaptığını ifade etti.

Zeytinyağı işini daha iyi yapması ve başarılı olması gerektiğini düşünerek bu alanda eğitim almaya karar verdiğini dile getiren Öz, 'İki yıllık okulun bünyesinde Zeytin Enstitüsü de var. Burada, zeytin üreticilerini daha iyi eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla hem çiftçilere hem de biz öğrencilere eğitim veriliyor.' dedi.

- 'Bu işi görerek, uygulayarak yapmak çok önemli'

Öz, yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra yeniden okula dönmenin çok güzel bir duygu olduğunu, sınıf arkadaşlarının da kendisine çok iyi davrandığını aktararak şunları söyledi:

'Keşke 2007'de emekli olduktan hemen sonra bu okula gelseydim. 9 yıl geçmiş. Burada zeytinyağı sıkım atölyesi olması bizim için büyük bir avantaj. Bu işi görerek, uygulayarak yapmak çok önemli. Seneye okulun yan tarafında sofralık zeytin tesisi kurulacak. Okuldan seneye mezun olsam bile gelip o konuda da kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.'

Edremit MYO Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak ise son yıllarda Mustafa Öz gibi bazı kişilerin okula kayıt yaptırdığına işaret etti.

Piyasayla içi içe olanların okula gelmesinden memnun olduklarını vurgulayan Kıvrak, şöyle konuştu:

'Mustafa Bey bu işi hem profesyonelce yapıyor hem de burada dersini alıyor. Burada öğrendiklerini sektöre de anlatıyor. Gerek gittiği fuarlarda gerekse katıldığı toplantılarda burada öğrendiklerini sektördekilerle de tartışıyor. Eğer kafalarda soru işareti oluyorsa o an telefonla veya daha sonrasında tekrar tartışabiliyoruz. Böylelikle hem biz hem o kendisini geliştiriyor.' .

Furkan Yavuz da sınıf arkadaşı Mustafa Öz'ün uyumlu olduğuna dikkati çekerek 'Bizlerden biri gibi. Bilgilerini her fırsatta paylaşıp, bize destek oluyor bir büyüğümüz olarak.' dedi.
Kaynak: AA