Vali Yavuz, SYDV Depolarında İncelemede Bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, NG Kütahya Seramik adlı işletme tarafından 4-14 yaş arası öğrenciler için gönderdikleri mont ve ayakkabıların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü kayıtlarındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirterek, daha önceki mevcut kıyafetlerin bulunduğu depoyu inceledi.

Vali Yavuz, SYDV Depolarında İncelemede Bulundu
İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için çeşitli illerden iş adamlarının herhangi bir çağrı ya da davet beklemeksizin Muş’taki vatandaşlar ile bir gönül köprüsü kurarak çeşitli giyim malzemeleri gönderdiğini söyledi.

Vali Yavuz, "Biz de bugün bu vesileyle depomuza geldik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza kayıtlı kardeşlerimizin bir kısım giyim ihtiyaçlarını buradan da karşılıyoruz. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nafi Güral, dün itibari ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için hem bot hem de mont gönderdiler. Daha önce de bir hayırseverimiz bu tür giyim malzemeleri göndermişti. Ayrıca, biz devletimizin imkânları ile vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 15 bin parçayı aşan bir malzeme geldi. Öyle görünüyor ki bu sayı giderek artacak. Esasında biz 79 milyon insan hepimiz bir bütünüz ve bu yardımlar da bunun bir göstergesidir. Hiçbir davet hiçbir çağrı beklemeksizin batıdaki vatandaşlarımızın doğuya böylesine ilgi, alaka göstermeleri bizdeki kardeşlik kültürünün üst seviyeye çıktığının en güzel örneklerindendir. O nedenle bu ülkeye göz dikenler ancak ve ancak avuçlarını yalar, hevesleri kursağında kalır. Çünkü bizler her daim kardeşliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza etmeye devam edeceğiz" dedi.

NG Kütahya Seramik ailesinin, Muş iş ortakları Abdurrahman Olcay ve Muhammet Olcay da, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Erkan Güral’ın yapmış olduğu bu davranışın Kütahyalının da, Muşlunun da, Trabzonlunun da, Edirnelinin de kardeş olduğunu ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneği ve kanıtı olduğunu belirterek, iş ortakları olarak NG Kütahya Seramik ailesine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA