Vali Gümüşova'yı İnceledi

Vali Zülkif Dağlı Gümüşova ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu.

Vali Gümüşova'yı İnceledi
Vali Zülkif Dağlı ilk olarak ilçe Kaymakamı İsmail Sündük’den ilçe ile ilgili bilgiler aldı. Ardından Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap’ı, esnaf odaları ile Ziraat Odasını ziyaret etti. Zülkif Dağlı, gerçekleştirdiği ziyaretlerde ilçede çiftçinin ve esnafın durumu hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretler ile ilgili bilgiler veren Vali Zülkif Dağlı "İlçe ile ilgili yetkililerden bilgi aldik. Genişleme sürecinde olan ve ilimiz açısından önemli bir yere sahip olan organize sanayi bölgemizdeki firmaları ziyaret edeceğiz” dedi.

Zülkif Dağlı, Gümüşova’nın gelişmeye açık bir ilçe olduğunu kaydederek “Sorunların pek çoğunu halletmiş kendi iç ahengini tam anlamıyla yakalamış Kaymakamı ile Belediye Başkanıyla siyasileriyle tüm çalışanları ile halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde bulunan bir ilçemiz” diye konuştu.



“Çöplerin nereye döküleceği ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile görüşme yapılacak”

Vali Zülkif Dağlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında gündeme gelen çöp sorunu ile ilgili değenlendirmede bulundu. Vali Dağlı, “Sayın Bakanımız çöp ile ilgili açıklama yaptı. Konu zaten açık Hecinler’in kullanılmayacağı şeklinde bir açıklamaydı. Çöplerin nereye döküleceği ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile görüşme yapılacak. Onlardan bir çözüm tarzı bekleniyor şu anda. Çöplerin taşınması ile ilgili çözüm ne olabilir. Kısa vadeli çözüm bu. Ama uzun vadede 1 yılı bulabilir. Çöpü kendi içimizde zararsız bir şekilde değerlendirmek için çöp fabrikası kurulacağını Sayın Bakanımız açıkladı.

Geçen İZAYDAŞ’ın tesislerini ziyaret ettik. Bilecik ve Afyon’da tesisleri gördük. Hangisi uygun olacaksa belediye başkanımızla birlikte bir karar verilecek" dedi.

Vali ardından OSB’de incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA