TİKA'dan Somalili Çiftçilere Traktör Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali’nin farklı bölgelerinden 9 çiftçi grubuna 9 traktör desteğinde bulundu.

TİKA'dan Somalili Çiftçilere Traktör Desteği
TİKA, tarım potansiyeli yüksek olduğu halde makine ve ekipmanların yetersizliğinden dolayı yeterli verimi alamayan Somali’ye "TİKA Türk Traktörlerini Afrika’ya Taşıyor" projesi kapsamında traktör desteğinde bulundu. TİKA Mogadişu Koordinatörlüğüne gelen taleplerin değerlendirilmesi ile başlatılan projede Türkiye’de üretilen traktörlerden talepte bulunan farklı bölgelerdeki 9 farklı çiftçi grubuna birer adet traktör temin edilmesi planlandı. Söz konusu projeyle Somali tarımının kalkınmasına yönelik bir teknik yardım faaliyetinin yapılmasının yanında, Türk traktörünün Afrika kıtasında tanıtılması amaçlandı.

Traktör teslim programı Somali’nin Başkenti Mogadişu’da yapıldı. Programa T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz, Somali’de bulunan Türk kuruluşları temsilcileri, Somali İçişleri Bakanı Abdurreşit Mohammed Hidig, Somali Tarım Bakanlığı Genel Direktörü Mahmud Muhammed Mahmud, Somali Hırshabelle Federal Bölge Başbakanı Ali Abdullahi Hüssein ve Somali Çalışma Bakanlığı Genel Direktörü Muhammed Adde Muhtar katıldı.

Teslim programında konuşan Somalili yetkililer bugüne kadar en ciddi yardımın Türkiye tarafından yapıldığını ve Türk halkını kardeş gördüklerini, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün Türk halkına müteşekkir olduklarını söyledi.



TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz ise Somali’nin gerçek tarım potansiyelinin ortaya çıkması ve Somali halkının kendi gıdasını üretmesi için her türlü altyapı desteğine devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA