TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek Açıklaması

'Henüz komisyonumuzca görüşülen ve rapor olarak kabul edilen bir metin söz konusu olmadığı gibi komisyonda görüşülmek üzere, komisyon üyelerine dağıtılan bir taslak rapor da bulunmamaktadır'.

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, henüz komisyonca görüşülen ve rapor olarak kabul edilen bir metin söz konusu olmadığı gibi komisyonda görüşülmek üzere, üyelere dağıtılan bir taslak rapor da bulunmadığını açıkladı.

Petek, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Aralık 2016 tarihli bazı gazete ve internet sitelerinde komisyon raporu olduğu iddia edilen bir metin üzerinden haberlerin yapıldığını belirtti.

'Komisyon raporu' bulunduğu iddiasıyla haberlere konu metnin komisyonda görevli uzmanların değerlendirme ve hazırlık notlarından ibaret olduğunu vurgulayan Petek, 'Henüz komisyonumuzca görüşülen ve rapor olarak kabul edilen bir metin söz konusu olmadığı gibi komisyonda görüşülmek üzere, komisyon üyelerine dağıtılan bir taslak rapor da bulunmamaktadır. Komisyonda görevli uzmanların değerlendirme ve hazırlık notlarının, komisyon raporu olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.'

Petek, komisyonun raporu tamamlandığında TBMM Başkanlığına sunulacağını, ayrıca basınla paylaşılacağını da kaydetti.

Kaynak: AA