SGK'dan 'Gelir Testi' Uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında prim borcu olan vatandaşların “gelir testi” yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

SGK'dan 'Gelir Testi' Uyarısı
Kanunun yürürlük tarihinden bu yana daha önce hiç “gelir testi” yaptırmamış olan vatandaşlar için son tarih 2 Ocak 2017 olduğuna dikkat çeken SGK Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, GSS kapsamında prim borcu olan vatandaşların “gelir testi” için son döneme girildiğini söyledi.

Gelir testi yaptıran vatandaşların yapılacak olan gelir testine göre varsa borçlarının silinebileceğine vurgu yapan Korkut, “Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında prim borcu olan vatandaşlarımızın gelir testi için son dönemece girildi. Kanunun yürürlük tarihinden bu yana, daha önce hiç gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlar için son tarih 2 Ocak 2017’dir. Şayet borcu olup da belirlenen tarihe kadar gelir testi yaptıran vatandaşlarımızın yeni gelir tespitine göre borçları silinebilecektir. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında daha önce gelir testini yaptırıp da borçlu olan vatandaşlarımız için de, borçlarını yapılandırmak için son başvuru 31 Ocak 2017 tarihine kadar en yakın müdürlüklerimize müracaat ederek yapılandırma başvurularını yapmalarını önemle arz ediyoruz. Bu itibarla, GSS kapsamında olan tüm vatandaşlarımızın gelir testi için nüfusa kayıtlı oldukları il veya ilçe kaymakamlıklarına başvurmalarını ve yeni oluşan gelir tespitlerine göre işlemlerini yapmalarını önemsiyoruz. Bu açıdan 6 bin 736 sayılı yasa kanunu ile getirilen prim affının GSS kapsamında olan vatandaşlarımız açısından en geniş kapsamlı bir yapılandırma olduğunu söyleyebiliriz. Genel Sağlık Sigortası uygulamalarından pek haberdar olmayan vatandaşlarımıza konunun önemini bir kez daha hatırlatarak, yapılan bir çalışma ile önümüzdeki dönemde sosyal yardımlaşma kapsamında yapılan gelir tespiti iş ve işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna devir edileceğini ve önümüzdeki süreçte, vatandaşlarımız birçok problemlerle karşılaşmamaları açısından Sosyal Güvenlik Kurumlarına gelerek GSS kapsamındaki iş ve işlemlerini takip etmelerini önemle arz ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA