Sarıkamış Harekatı'nın 102. Yılı

Sarıkamış ilçesinde bulunan Alisofu Ortaokulu öğrencileri anlamlı bir projeye imza atarak, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında 6-8 Ocak arasından gerçekleştirilecek yürüyüş için Sakarya'daki öğrencileri davet etti.

Alisofu Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, sosyal bilgiler ve görsel Sanatlar dersi kapsamında, Okul Müdürü Fatma Aygar ve ders öğretmenleri Tarık Bulut'un rehberliğinde hazırladıkları tebrik kartlarıyla Sakarya'da bulunan Hızırtepe Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilere göndererek, 6-8 Ocak'ta Sarıkamış'ta düzenlenecek olan şehitleri anma programına davet ederek anlamlı projeye imza attı.

Okul Müdürü Aygar, proje hakkında bilgi vererek, bu anlamlı girişime katkı yapan öğrencilerine teşekkür etti.

Öğrencilerin bir gönül köprüsü kurmak istediklerini ve kendilerinin de destek verdiklerini aktaran Aygar, projenin bu şekilde ortaya çıktığını söyledi.

Aygar, amacın basit bir etkinlik olmadığını bu projeyle hiç tanımadıkları, görmedikleri insanlarla kilometrelerce uzaktan gönül birliği oluşturduklarını belirterek, 'Bu çok önemli bir faaliyet, insani değerler açısından çok önemli bir çalışma. Okullarımızda sadece öğretimin değil, eğitiminde ne kadar önemli olduğunun göstergesi.' dedi.

Projeye destek verenlere teşekkür eden Aygar, şöyle devam etti:

'Başta bu projede bize destek veren Sarıkamış ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Atakan Karabağ ile öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu yıl Sarıkamış şehitlerini anma programı 6-8 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Şehitlerimiz 102 yıl geçmesine rağmen unutulmadı, sonsuza kadar unutulmayacak. Anma programına Hızırtepe Ortaokulu idareci ve öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, Sakaryalı kardeşlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu vesileyle bu vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.'

Kaynak: AA