Pazarlar'da 'İlk Yardım Kursu' Açıldı

Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi’nde ’ilk yardım kursu’ açıldı.

Pazarlar'da 'İlk Yardım Kursu' Açıldı
Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kamu personelleri için açılan İlk Yardım Kursu’na katılan kursiyerleri ziyaret etti.

Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde başlatılan ilk yardım kursunda kamu görevlilerine zehirlenmeler, yaralanmalar, kırıklar, yanıklar, kalp masajı gibi olaylara karşı ilk yardım eğitimleri veriliyor.

Konusunda eğitimli uzmanlar tarafından sunulan eğitimler uygulamalı şekilde gerçekleştirilirken kurs ile kamu kurumlarından en az bir personelin ilk yardım eğitimi alması amaçlanıyor.

Ziyarette Kaymakam Karaaslan’a Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan eşlik etti. Kurs merkezlerinde çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Karaaslan haftanın yedi günü sabah ve akşam yapılan kursların aralıksız devam ettiğini belirtti.

İlk yardım, İş Kur Destekli Makine öğrencilerine yönelik teknik kurslar, YGS, giyim kursu, Bilgisayar kullanımı kursu, Yağlı boya resim, Bağlama kurslarına kadar çeşitli alanlarda verilen kurslarda kursiyerlerin eğitim gördüğünü ifade eden Kaymakam Karaaslan, "Bu kurslar yöre insanımızın hem meslek sahibi olması hem de aile ve yöre ekonomisine katkı sağlaması bakımından önem arz ediyor. Yöremiz için önem arz eden ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda açılan bu ve buna benzer kurslara desteğimiz her zaman artarak devam edecektir" dedi.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA