Mevlana Celaleddin-İ Rumi Aydın'da Anıldı

Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) düzenlenen Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinlikleri geniş bir katılımla yapıldı.

Mevlana Celaleddin-İ Rumi Aydın'da Anıldı


Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Vefatının 743. Sene-i Devriyesi” adlı program Yrd. Doç. Dr. Kemal Haykıran’ın konferansı ve ardından Feridun Özbek ve Saleh Sabr’ın (Sufi Rock) büyüleyen müzikleriyle Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Programa, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Yrd. Doç. Dr. Kemal Haykıran’ın “Mevlana Celaleddin-i Rumi, Selçuklular ve Anadolu” konulu sunumuyla başlayan programda, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Anadolu’da oluşan kültürün zenginleşmesinde çok önemli rolünün olduğunu belirten Haykıran, “Mevlana Anadolu coğrafyasında hizmet etmiş bir mültecidir, sekiz asırdır, bu duygu ve düşüncelerle O’nu anıyoruz” dedi.



Yrd. Doç. Dr. Kemal Haykıran’dan sonra sahne alan Feridun Özbek ve Saleh Sabr’ın (Sufi Rock) eserlerini sema gösterisi eşliğinde seslendirmesi, salonun da beğenisi topladı. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından katılımcılar Yrd. Doç. Dr. Kemal Haykıran, Feridun Özbek ve Saleh Sabr’a teşekkür belgesi verilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA